20
Nisan
2024
Cumartesi
YOZGAT

5 milyonluk tasarruf

Yozgat Il Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ve yılın 12 ayı esasına göre çalışan acil onarım ekibi, yaptığı çalışmalarla devlete 5 milyon lira tasarruf sağladı.

Il Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, yaptığı açıklamada milli eğitim bünyesinde oluşturulan acil onarım ekibinin 2,5 milyon TL’lik bir masrafla 7,5 milyon liralık iş yaptığını söyledi. Kuş, "Bunlar bizim elimiz ayağımız kulağımız. Arkadaşlarımız yaz kış demeden köylerimizde, ilçelerimizde, en ücra yerlere çalışıyorlar." dedi.

Ihale kapsamına giren onarımlar haricinde kalan elektrik, su ve duvar işçiliği gerektiren işleri uzman personelden oluşan acil onarım ekibi marifetiyle yürüttüklerini belirten Kuş, bu ekibin 12 ay süreyle hizmet ürettiğini belirtti. Elektrik, su, duvar ustasından oluşan ekibin sıfırdan bir inşaat yapabilecek kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Saim Kuş, "12 ay süreyle çalışan bir ekibimiz var. Çalışma şeklimiz yılın nisan ve mayıs aylarında ihale usulü ile gerekli malzemelerimizi alıyoruz. Bu malzemeleri maliyet itibari ile bayındırlık birim fiyatlarının üçte birine maletmiş oluyoruz. Bir okulun onarımında ihale usulü yaptığımızda maliyetini üçte bir oranında hiç süre kaybetmeden anında sıkıntılı olan alanlarımıza ulaşıyoruz. Bu sene de her yıl artarak devam ediyor. Bu sene 2 milyar 500 milyon liralık harcama ile onarımlarımıza devam ettik. Bunu ihale usulü ile yapılmış olsa 7,5 milyara denk geliyor. Işin maliyeti dışında en can alıcı kısmı anında müdahale edilmesidir. Çünkü bir çatının aktığını düşünürseniz buna anında müdahale etmemiz gerekiyor. Arkadaşlarımız yaz kış demeden köylerimizde, ilçelerimizde en ücra yerlere çalışıyorlar. Türkiye’de bir örnek uygulama oldu. Inşallah tüm illerimizde bu tür uygulamaya geçiş olur. Acil onarım ekibimize teşekkür ediyorum." diye konuştu.

CHA
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2013 Salı 14:11:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?