6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

50 dakika yağması yetti

Yozgat'ta 50 dakikada metrekareye 38 kg yağmur yağdı.

Yozgat'ta şiddetli yağışın ardından ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su basarken, bir binanın istinat duvarı park halindeki 8 aracın üzerine çöktü.

Su baskınlarının ardından Yozgat Valiliği kriz masası oluştururken, Vali Amir Çiçek, hasar tespit çalışmalarının sürdüğünü belirterek, "Çok şiddetli bir yağmur yağdı. Su baskınları oldu ancak can kaybı yaşanmaması bizi sevindirmiştir. Bir binanın istinat duvarı 8 aracın üzerine düşerek maddi hasar oluştururken, bir caminin minaresine düşen yıldırım, minareye hasar vermiş ve caminin camları kırılmıştır. Ayrıca bazı işyerlerinin bodrum katlarına dolan yağmur suları, işyerlerine de zarar vermiştir. Hasar tespit çalışmaları sürüyor" dedi.

Yağmurun kısa sürede şiddetli bir şekilde yağmasının logarları doldurduğunu ifade eden Vali Çiçek, "Belediye tarafından yapılan logarlar yeterli. Hepsi de açık ancak yağmurun kısa sürede çok şiddetli yağması logarların taşmasına neden olmuştur. Yağmurdan zarar gören vatandaşımıza gerekli yardım yapılacaktır" şeklinde konuştu.

Vali Amir Çiçek, daha sonra Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Mustafa İngenç, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı ve bazı daire müdürleri ile birlikte değerlendirme toplantısı yaptı.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2009 Pazar 09:34:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?