30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

538 adet TOKİ konutu satışta

538 ADET TOKİ KONUTU SATIŞTA

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı tarafından yapılan 538 adet 1+1 konut satışa çıkarıldı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, TOKİ tarafından yapılan 1+1 sosyal konutların tamamlandığını ve teslim sürecinin başladığını belirterek, "Müracaatlar 9 Şubat itibarıyla başladı, 18 Şubat'ta sona erecek. 3 Yıl Yozgat'ta ikamet eden, Türk vatandaşı olan ve ihtiyaç sahibi olan herkes müracaat edebilecektir. Müracaatlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılacak. Buraya 538 konut yapıldı. Bunların 54'ü özürlüler için ayrıldı. Talepler fazla olursa kura yöntemi ile belirlenecek. Bu konutlara peşinat ödenmeyecek, aylık 100 TL ile 10 yılda ödeme yapılacak. Bu konutlar alındıktan sonra başkasına verilemeyecek ve devri yapılamayacak" dedi.

Yozgat'a 484 adet daha dar gelirliler için toplu konut yapılacağını ifade eden Başkan Başer, "TOKİ şehrimize yine 484 adet 2+1 dar gelirliler için konut yapacak. Yeni yapılacak konutlar Ceza Evi Mevkiine yapılacak. Bu konutlar tamamlandığında o bölgemizde canlanmış olacak" diye konuştu.

Belediyeye ait ve daha önce Pınar Grubu tarafından işletilen et entegre tesislerinin Et Balık Kurumuna devrinin yapıldığını ifade eden Başer, "Et Balık Kurumu görevlileri gelerek inceleme yapıyor. İnşallah bu tesis Et Balık Kurumuna ve ilimize çok güzel bir tesis olarak kazandırılacak, kapasitesi genişletilecek. Daha önce orada çalışan işçilerimizi mağdur etmemek için çalışmalarımız da sürüyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2011 Cuma 13:03:02
Güncelleme :18 Şubat 2011 Cuma 13:50:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?