7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

5500 aileye kömür yardımı yapılacak

Yozgat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Müdürü Ahmet Korkmazyürek, 5 bin 500 aileye kömür yardımında bulunacaklarını söyledi.

Açıklamalarda bulunan Ahmet Korkmazyürek, Yozgat merkezde kömür dağıtılmaya başlandığını belirterek "İl merkezi ve köylerinde 5 bin 500 aileye birer ton olmak üzere 5 bin 500 ton kömür yardımı yapılacak. Bu güne kadar 500 ton dağıtım gerçekleşmiştir. Pazartesi gününden itibaren ise diğer vatandaşlarımıza mahalle sırasına göre bayramdan sonra da köylerdeki vatandaşlarımıza dağıtım yapacağız. Havalar soğumadan kömür yardımını tamamlayacağız" dedi.

Ramazan dolayısıyla 2 bin aileye gıda yardımında bulunduklarını da ifade eden Korkmazyürek, "Bu yıl geçmiş yıllara göre bir farklılık yaptık. Gıda paketi yerine 100 YTL'lik gıda çekleri veriyoruz. Vatandaşlarımız kendileri gidip bu çek ile ihtiyacı olan gıdayı alıyorlar" dedi.

Vakfın ayrıca öğrenciler için eğitim yardımında bulunduğuna değinen Korkmazyürek, "Vakfımızda kaydı bulunan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın okula giden çocuklarına eğitim yardımı veriyoruz. Eğitim yardımlarının büyük bir bölümünü dağıtmış bulunuyoruz. Bizde kaydı bulunan vatandaşlarımız çocuklarının okula gittiğine dair öğrenim belgelerini ibraz etmeleri gerekmektedir. Yardımlar ilköğretime giden öğrenciler için 75 YTL liseye devam eden öğrencilere de 150 YTL olarak ödenmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2008 Cuma 17:17:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
orhan padır IP: 88.254.78.xxx Tarih : 22.09.2008 13:17:33

yine gecen sene yaptıgnız gibi bu senede ssk calışanlarınada kömür dagtılacak mı mı aceba valilikten izin varmı bu senede yine tşkler cevaplarınız icin