7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

575 köy yolu ulaşıma kapalı

Yozgat'ta iki gündür aralıksız devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiliyor.

Yozgat'ta cumartesi akşam saatlerinde başlayan kar yağışı aralıksız olarak devam ediyor. İl genelinde 575 köy yolu ulaşıma kaparken, 30 köye de elektrik verilemiyor.

İl Özel İdaresi ekipleri, köy yollarını ulaşıma açmak için karın dinmesini beklerken, Karayolları ekipleri doğuyu batıya bağlayan E-88 karayolunu ulaşıma açık tutabilmek için sürekli kar kürüme çalışması yapıyor. Yozgat Belediyesi ise şehir merkezindeki ana yolları ulaşıma açık tutabilmek için kepçelerle sürekli olarak kar temizleme çalışması yapıyor.

Şehir merkezinde kar kalınlığının yarım metreye ulaşması vatandaşların yol ve kaldırımda yürümelerini zorlaştırıyor. Ağaçlarda ve çatılarda oluşan kar kütleleri ise tehlike saçıyor. Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, sürekli uyarılarda bulunarak vatandaşların özel araçları ile yola çıkmamasını istiyor.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 13:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
PAŞAKÖYLÜ IP: 88.231.23.xxx Tarih : 26.02.2008 20:48:17

yozgatta evet bütün yollar aşırı kar yagışı nedeniyle kapanmıştı ama paşaköy belediyesi olmasa hayat dahada çekilmez hale gelecekti burdan belediye baskanına tşk ediyorum yozgat ve şefaatli yolunu actı ve ulaşım normal seyretmeye başladı