6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

6 çocuğun okul sevinci

SARIKAYA'DA ÇOCUKLARIN TEKRAR OKULA KAZANDIRILMASI

Yozgat'ın Sarıkaya ilçesinde Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı (YSÖP) kapsamında, çeşitli nedenlerden dolayı okula devam edemeyen çocukların okullaştırılması için yapılan alan taramasında tespit edilen 6 öğrenci yeniden okula başladı.

Yozgat'ta zorunlu eğitim çağında olup öğrenimlerini yaşıtlarıyla birlikte zamanında yapamamış, okula hiç kayıt olmamış ya da sürekli devamsız olan 10-14 yaş aralığındaki çocukların eğitimlerine devam etmeleri için çalışmalar hızla devam ediyor. Sarıkaya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullarda kurulan ikna komisyonları, okul çağında çocuğu olan aileleri tek tek ziyaret etti.

İkna çabalarının sonuç verdiği Sarıkaya'da yeniden okula kazandırılan 6 öğrenci için sınıf açılarak yoğunlaştırılmış programa tabi tutuldu. Haydi Kızlar Okula Projesi'nin de devamı niteliğinde olan Yetiştirici Sınıf Öğretim Programı sayesinde kız ve erkek sayısı dengelenmeye çalışılırken, programdan daha çok kız çocukların yararlandığı belirtildi.

Sarıkaya Milli Eğitim Şube Müdürü Hayrettin Yılmaz, programın temel amacının okula kazandırılan çocukların eğitimine devam etmelerini sağlamak olduğunu belirterek, "Program, ilköğretim okullarında uygulanan eğitimin yoğunlaştırılmış halidir. İlçemizde okullarda kurulan ikna komisyonlarının yoğun çalışmaları neticesinde çeşitli nedenlerden dolayı eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan 6 öğrenci yeniden okula başlamıştır. Bu öğrenciler, yoğunlaştırılmış programla 8 haftalık bir eğitim gördükten sonra yaşlarına uygun sınıflara nakledilecek" dedi.

SARIKAYA'DA ÇOCUKLARIN TEKRAR OKULA KAZANDIRILMASI
SARIKAYA'DA ÇOCUKLARIN TEKRAR OKULA KAZANDIRILMASI
İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2009 Perşembe 18:53:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?