7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

60'lık ninelerin okuma sevinci

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül önderliğinde başlatılan "Türkiye Okuyor" kampanyası çerçevesinde Yozgat'ta açılan okuma yazma kursları büyük ilgi görüyor.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi bünyesinde Yozgat merkez ve köylerinde açılan 20 okuma yazma kursuna 206 kişi müracaat ederek, okuma yazma öğrenmeye başladı.

60 yaşındaki Fatma Bozkurt, kursa kardeşi 57 yaşındaki Ayşe Uzun ile birlikte kaydolduklarını belirterek, "Babam bizi okula göndermedi ve çok mağdur olduk. Bir yere giderken adres bulamıyordum. Özellikle il dışında yaşayan çocuklarımın yanına giderken, otobüsleri karıştırıyordum. Bu sıkıntıları yaşamamak için açılan okuma yazma kursuna başladım. Şimdi hem okuyor hem de yazıyorum. Geçen yıl Kuran'ı Kerim okumayı, bu yılda alfabeyi öğrendim. Çok mutluyum" dedi. Okuma yazmayı öğrenmesi konusunda kendisine çocuklarımın büyük destek olduğunu ifade eden Bozkurt, "Okuma yazmayı öğrendiğince kızım bana altın takarak ödüllendirdi" diye konuştu.

57 yaşındaki Ayşe Uzun ise okuma yazma bilmediğinden dolayı büyük sıkıntılar yaşadığını belirterek, "57 yaşından sonra okuma yazma öğrendim. Önceden hiçbir yazıyı okuyamıyordum, telefon edemiyordum. Şimdi kapı numaralarını okuyor, telefon edebiliyorum, çok sevinçliyim" dedi.

Kursiyerlere okuma yazma kursu veren emekli öğretmen Zerrin Şenay Aktürel, kursa katılan kursiyerlerin okuma yazma öğrenmeleri konusunda hepsinin bir hikayesinin bulunduğunu söyleyerek, "Kursiyerlerimiz okuma yazma öğrenmek için çok istekliler, bu nedenle de çabuk öğreniyorlar. Kursumuz günde 3 saat olmak üzere 3 ay sürmektedir. Kurs sonunda düzenleyeceğimiz törenle kursiyerlerimize okuma yazma belgesi veriyoruz" şeklinde konuştu.

 

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2008 Cumartesi 10:38:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
onur fethiaydın IP: 212.175.115.xxx Tarih : 21.03.2008 09:17:36

bu habere çok sevindim ben yozgatı çok seviyorum bana ailemden daha yakın arkadaşlarım var ilk oku arkadaşım sarıkaya köyünden ve onlarla aile gibiyim bu habere çok sevindim yozgatımızda okuma yazma bilmeyen kalmasın