7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

65'lik ninelerin okuma azmi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın girişimiyle başlatılan 'Ana-kız okuldayız' isimli okuma yazma kampanyası, Yozgat'ta büyük ilgi görüyor. Kurslara, 60 yaşın üstündeki bayanlar da katılıyor.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu'nda başlayan okuma yazma kursu, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız'ın katılımı ile start aldı. Yozgat il merkezinde 29, köylerinde de 21 olmak üzere toplam 50 kursiyer bugün eğitime başlarken, İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız il genelinde 555 kadının okuma yazma kursuna katıldığını söyledi.

Ramazan ayından sonra kursiyer sayısının bine ulaşmasını beklediklerini ifade eden Gamsız, "İlimizde bugün itibarıyla kurs başladı. 269 kişi ile en çok
katılımın olduğu Kadışehri ilçemiz de dahil il genelinde 555 anne ile okuma yazma kursuna başlamış bulunuyoruz" dedi.

Kursta okuma yazma öğretileceği gibi, talepler doğrultusunda başka eğitimlerin de verileceğini ifade eden Gamsız, "Yetişkin eğitimi zordur. Yetişkinlerde başarısız olma korkusu, çocuklara göre daha fazladır. Yetişkinlerin, 'Acaba başarısız olursam yanımdaki arkadaşım bana güler mi, komşularım bir şey der mi? gibi düşünceleri olur. Kursumuza katılanların bu saplantıyı aştıklarını düşünüyorum. Kursiyerlerimiz birbirlerine destek olarak öğretmenlerimizin verdiği eğitimi en iyi şekilde alacak. Başarıyla bu kursu tamamlayacağız. İnşallah kurs bitiminde tüm kursiyerlerimiz okuma yazmayı öğrenmiş olarak buradan ayrılacak" diye konuştu.

Okuma yazma kursuna katılan 67 yaşındaki Gülşeref Kayhan, severek ve isteyerek kursa katıldığını belirterek, "Okuma yazmam olmadığı için adresleri bulamıyorum. Hastanede gidecek yeri bilmiyorum. Kimseye ihtiyacım kalmadan işlerimi yapmak, gittiğim adresi bulmak için kursa kaydoldum" açıklamasını yaptı.
Kursiyerlerden Zeliha Sağlam ise alışveriş sırasında, pazarda veya otobüslere binerken nereye gittiğini bilemediğinden dolayı okuma yazmayı öğrenmek istediğini söyledi.

65 yaşındaki Ayten Bozkurt ise okumanın yaşı olmadığını belirterek, "Kör insan illa gözleri görmeyen değildir. Okuma yazma bilmeyen de kör demektir. Kendi ihtiyacımı karşılayabilecek kadar okuma yazma öğrenmek istiyorum. Bu nedenle kursa kaydoldum. Okuma yazma bilmeyenler de gelip kursa katılsın" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2008 Çarşamba 16:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?