5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

700 yıllık ipotek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Belediyesi Et Entegre Tesisleri’nden doyalı bin 700 yılının ipotek altında olduğunu söyledi.

Galata Çamlık Otel’de bir basın toplantısı düzenleyerek, göreve geldiği günden itibaren bir yıllık çalışmalarını anlatan Belediye Başkanı Başer, Yozgat’a bir çok yenik yaptıklarını söyledi.

Bir yıl içerisinde, yol, kanalizasyon, park ve bahçeler için 4 trilyon bir harcama yaptıklarını ifade eden Başer, "Bu yıl belediyemizden parası çıkmayan ve ilimiz için çok büyük projelerin de başlangıcı yapılmıştır. Bunların başında doğal gaz dağıtım ihalesi, E-88 karayolu alt geçidi, Musabeyli İçme Suyu Barajı projeleri, kent bilgi sistemi gibi projeleridir" dedi.

Yozgat Belediyesi’nin 110 trilyon borcu bulunduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Başer, "40 trilyon vergi ve SSK borcu, 70 trilyon ise Et Entegre Tesisleri’nden dolayı hazineye olan borçtur. Bu borç nedeniyle Yozgat Belediyesi’nin tüm taşınmazları hacizli ve üzerinde ipotek bulunmaktadır. İller Bankası’ndan gelen payımızın yüzde 40’ı bu borç için kesilse, belediyemiz bin 700 yılda borçtan kurtulabilecek. Biz belediye olarak bin 700 yıl kendi taşınmazlarımız üzerinde istediğimizi yapamayacağız" diye konuştu.

28 Mart seçimleri öncesi halka ne söz verilmiş ise o sözleri tek tek yerine getirdiklerini belirten Başer, hizmet yaparken, belediyenin 110 trilyon borcunun edebiyatını yapmadıklarını, hizmet için burada olduklarını, kalan 4 yıl içerisinde Yozgat’ı modern ve AB’ye yakışır bir şehir yapacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2005 Cumartesi 20:51:05
Güncelleme :13 Nisan 2005 Çarşamba 17:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?