5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

88. yıl gururla kutlandı

YOZGAT'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 88. yıldönümü Yozgat'ta kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri, subay ve astsubaylar ile vatandaşlar katıldı.

Törende Vali Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, törene katılanların bayramını kutladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli Binbaşı Murat Evren, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Binbaşı Evren, her sayfası şan ve şerefle dolu olan Türk tarihinin dönüm noktalarından birini oluşturan 30 Ağustos Zaferi'nin 88'inci yıldönümünü kutlamanın gurur ve heyecanı içinde olduklarını söyledi.

Evren, "30 Ağustos Zaferi, Türk ulusunun koşullar ne kadar ağır olursa olsun, onuru, bağımsızlığı ve vatanı uğruna her türlü fedakarlığı seve seve gösterebileceğini bir kez daha bütün dünyaya anlatan bir destandır. Türk ulusu 30 Ağustos Zaferi ile varlığına ve bölünmez bütünlüğüne göz dikenlere en ağır darbeyi indirmiş, gerçekleştirdiği Kurtuluş Savaşı ile başka uluslara da yol göstermiş, özverisi, birlik ve dayanışma anlayışıyla dünyada saygınlık kazanmıştır" dedi.

Öğrencilerin şiir okumasından sonra Sorgun Belediyesi Mehter Takımı bir konser verdi. Daha sona tören, İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli askerlerin tören geçişiyle sona erdi.

YOZGAT'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
YOZGAT'TA 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI KUTLAMALARI
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 13:28:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:10:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?