7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

9. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali

Yozgat'ın Aydıncık ilçesine bağlı Kazankaya Belediyesi tarafından düzenlenen ‘9. Kanyon Kültür ve Turizm Festivali’ coşkuyla kutlandı.

Kazankaya'da düzenlenen festivalin açılış törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat milletvekili Abdulkadir Akgül, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Aydıncık Kaymakamı Harun Ersin Polat, AK Parti İl Başkanı Zekeriya Avşar, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç, festivali düzenlemekteki amaçlarının Kazankaya Kanyonu’nu tanıtarak iç ve dış turizmin hizmetine sunmak olduğunu söyledi. Daha önce, kanyona geziye gelen misafirlerin durup dinlenebilecekleri bir yerin olmadığını ifade eden Başkan Kılıç, "İl Özel İdaresi ile kanyona bir sosyal tesis yapıyoruz. Ayrıca kanyonun tanıtımını sağlamak amacıyla Çekerek Belediyesi öncülüğünde Avrupa Birliği fonlarından desteklenen bir proje hazırladık ve bu proje kabul edildi" dedi.

Daha bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, Kazankaya Kanyonu’nun tanıtım eksikliğinin bulunduğunu belirtti. Vali Çiçek, "Kazankaya Kanyonu biran önce tanıtımı sağlanarak turizme kazandırılmalıdır. Tanıtımını gerçekleştirmek için de sadece valilik ve belediye değil sivil toplum kuruluşları ile Kazankaya halkının büyük bir çaba sarf etmesi gerekir. Tur operatörleri ile görüşülmeli, kanyona turlar düzenlenmelidir. Kazankaya Belediyesi 9 yıldır festival düzenleyerek burayı tanıtmaya çalışmasını bir başlangıç saymak ve daha kapsamlı bir şekilde tanıtmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından Turhal Belediyesi Mehter Takımı’nın konserinden sonra, Yozgat Çocuk Yuvası Halk Oyunları ekibi tarafından folklor gösterisi yapıldı. Davetliler gösterinin ardından kanyonu gezdiler. Festival kapsamında Sivas Atlı Spor Kulübü tarafından düzenlenen cirit gösterileri ise büyük beğeni topladı. Festival akşam havai fişek gösterileri ve sanatçıların konserleriyle devam edeceği belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 18:45:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?