8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

9. Sürmeli Festivali başladı

Yozgat'ta, bu yıl 9.'su düzenlenen 'Sürmeli Festivali' Sorgun Belediyesi Mehter Takımı eşliğinde yapılan yürüyüşle başladı.

Yozgat 9. Sürmeli Festivali açılışına Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu, Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Sezai Akgün Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat milletvekilleri Bekir Bozdağ, Abdulkadir Akgül, MHP Yozgat milletvekili Mehmet Çiçek, ilçe ve belde belediye başkanları, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Açılış törenleri kapsamında Atatürk anıtına Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu ile Yozgat Valisi Amir Çiçek tarafından çelenk bırakması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra festivalin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, bu yıl 9.'su düzenlenen Sürmeli Festivali'nin hayırlı olmasını diledi. Başer, "Festivalden amacımız, ilimizi dışarıya tanıtmak, sosyal ve ekonomik olarak gelişimini artırmaktır. Ayrıca il dışında yaşayan tüm Yozgatlıların ilimize gelmesini, dayanışma ve kaynaşmasını sağlamaktır" dedi.

Daha sonra MHP Yozgat milletvekili Mehmet Ekici ve AK Parti Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ birer konuşma yapmasının ardından kürsüye Yozgat Valisi Amir Çiçek çıktı.

Çiçek, tarih boyunca insanların, ekonomik, sosyal ve kültürel zenginliklerinin canlı olduğu yerlerde, eser ve kültürlerini tanımaya büyük önem verdiklerini söyledi. Çiçek, "Kültürlerin tanıtımını yapmada festivaller birer araç olmuştur. Bu yıl ilimizde 9.'su düzenlenen ve 3 gün sürecek olan festivalimizde, ilimizin tanıtımına yönelik birçok etkinlik bulunmaktadır. Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Son konuşmayı yapan Devlet Bakanı Said Yazıcıoğlu, Sürmeli Festivali'nin Türkiye ve genişletilerek uluslararası camiada Yozgat'ın tanıtımına katkı sağlayacağını söyledi. Yazıcıoğlu, "Bu güzel geleneği başlatanlara şükran borçluyuz. Bu geleneği sürdüren ve gelecekte de sürdürecek olanlara başarılar diliyorum. Bu festivalin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Sorgun Belediyesi Mehter Takımı tarafından bir konser verildi. Azerbaycan'dan gelen Azerbaycan Halk Oyunları ekibinin de bir gösteri yaptığı festivalde, Cumhuriyet Meydanı'nda restorasyonu tamamlanan Tarihi Hayri İnal Konağı'nın açılışı ise Devlet Bakanı M. Said Yazıcıoğlu ve diğer davetlilerini katılımı yapıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 13:32:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?