7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

9. Sürmeli Festivali sürüyor

Yozgat 9. Sürmeli Festivali etkinlikleri çerçevesinde Avcılar ve Atıcılar Derneği trap atışı düzenledi.

Fuar alanında düzenlen trap atışlarına Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Avcılar ve vatandaşlar katıldı. Trap ve tek kurşun olarak iki etap da düzenlenen yarışmada avcılar atılan trapları vurmak için büyük çaba harcarken, yarışma sonunda trap atışlarında birinciliği Rıfat Kırdemir, ikinciliği Mustafa Gözüyaşlı, üçüncülüğü Mehmet Erdem, tek kurşun atışlarında ise birinciliği 50 puanla Mehmet Dönmez, ikinciliği 40 puanla Levent Yüksel, üçüncülüğü ise 39 puanla Süleyman Kaplan aldı.

Dereceye giren avcılardan birincilere otomatik av tüfeği, ikincilere kışlık avcı giysisi, üçüncülere avcı yeleği ve bıçağı hediye edildi. Yarışmada Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Belediye Başkanı Yusuf Başer, tek kurşun atarak nişancılıklarını gösterirken, Belediye Başkanı Başer, yaptığı atışta hedefi 12'den vurdu.

Avcılara hediyelerini veren Vali Amir Çiçek, bir konuşma yaparak, avcıların avlanırken kuralına göre avlanması, nesli tükenmekte ve koruma altında bulunan hayvanları avlamaması gerektiğini belirterek, "Yozgat valiliği olarak yaban hayatını korumada büyük çalışmalar yapmaktayız. Akdağmadeni Kadıpınarı Geyik Üretme İstasyonunda yetiştirilen geyikleri geçen yıl doğaya saldık. Bu yıl ise keklik üretme istasyonumuzda üretilen 3 bin adet kekliği yakın bir zamanda doğaya salacağız" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2008 Pazar 17:42:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?