5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

90.yıl hatıra ormanı oluşturuldu

YOZGAT'TA TBMM 90.YIL HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU

Yozgat'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 90. Yıl Hatıra Ormanı oluşturuldu.

Yozgat Köçekkömü Köyü yakınlarında oluşturulan TBMM 90. Yıl Hatıra Ormanı fidan dikim törenine Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız, kamu kurum ve kuruluş yöneticileri ve öğrenciler katıldı.

Fidan dikim töreninde konuşan Yozgat Valisi Necati Şentürk, öğrencilere hitap ederek "Her yıl Kıbrıs büyüklüğünde toprak erozyon sebebiyle yok olmaktadır. Faydasını saymakla bitiremeyeceğimiz ormanlarımızı korumak ve yeni fidanlar dikmek suretiyle gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmak en büyük görevlerimizdendir. İlimizde de ağaçlandırma çalışmalarımızı hedefimizi her geçen yıl daha da artırarak sürdüreceğiz" dedi.

Törende Ağaç ve Doğa Sevgisi konulu resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Daha sonra tüm katılımcılar İl Çevre Orman Müdürlüğü personelinin de katkılarıyla 100 dekar alanda 10 bin tüplü fidan dikildi. Türkiye genelinde oluşturulacak TBMM Hatıra ormanlarında bir milyon fidan dikilmesi hedeflendiği belirtildi.

YOZGAT'TA TBMM 90.YIL HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
YOZGAT'TA TBMM 90.YIL HATIRA ORMANI OLUŞTURULDU
İHA
Yayın Tarihi : 8 Kasım 2010 Pazartesi 18:13:04
Güncelleme :8 Kasım 2010 Pazartesi 18:36:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?