6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

ABD Büyükelçisi Yozgat'ta

ABD'nin Ankara Büyükelçisi James F. Jeffrey, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'a geldi.

Yozgat Valiliği'ni ziyaret eden Büyükelçi Jeffrey, Vali Amir Çiçek ile bir süre sohbet ettikten sonra Tarihi Hayri İnal Konağı'nda verilen kahvaltıya katıldı.

Daha sonra Yozgat Müzesi'ni gezen Jeffrey, Yozgat'ta olmaktan çok mutlu olduğunu belirterek, Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyündeki Kerkenez Dağı'nda yapılan kazı çalışmaları hakkında bilgi almak istediğini söyledi.

Jeffrey, "Kerkenez Dağı kazısının ABD Büyükelçiliği'nin kültür varlıklarını koruma fonunu kazandığını açıklamaktan memnuniyet duyuyorum. Bu fon önemli kültürel alanların ve koleksiyonların korunması için veriliyor. Geçmiş yıllarda da bu tür projelere destek vermiştir. Bu yılki fon ile Kerkenez Dağı'ndaki Kapadokya kapısının çalışmalarını destekleyeceğiz. Bu tür kültürel alanlar bütün dünyaya geçmişi anlatıyor. Birçok medeniyetin beşiği olan Türkiye'deki bu yerler hepimizin paylaştığı kültürel mirası ortaya koyuyor. Kapodakya kapısının restorasyonu için gerekli destek verilecektir" şeklinde konuştu.

Vali Çiçek ise, Büyükelçi James F. Jeffrey'i Yozgat'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Tarihi yönden çok önemli alanlara sahip olan Yozgat'ta birçok kazı yapılmaktadır. Bunlardan bir tanesi de Kekenez Dağı'nda yapılan çalışmadır. Bu çalışmaya ABD Büyükelçiliği de destek vermiştir, kendilerine teşekkür ediyorum" dedi.

Müzenin gezilmesinin ardından Sorgun ilçesine bağlı Şahmuratlı köyündeki Kerkenez Dağı'na geçen Büyükelçi Jeffrey ve Vali Amir Çiçek, yapılan kazı çalışmalarını inceleyerek bilgiler aldı.

Şahmuratlı köyünde verilen öğle yemeğine katılan Büyükelçi Jeffrey, Yozgat'ın yöresel yemeklerinden olan testi kebabının testisini kırdı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 17 Temmuz 2009 Cuma 20:26:00
Güncelleme :17 Temmuz 2009 Cuma 20:33:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?