3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Açık hava müzesi: Büyüknefes

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Demir Çağı'nda yerleşim alanı olarak kullanılan ve birçok döneme tanıklık eden Büyüknefes Köyü'nde incelemelerde bulundu. 

Almanlar'ın atası olan Galatlar'ın başşehri olarak bilinen Büyüknefes köyünde (Tavium) tarihi kalıntıları inceleyen Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat'ın tarihi yönden çok zengin bir il olduğunu ancak iyi bir şekilde tanıtılamadığını söyledi. 

Vali Çiçek, köylülerin tarlasını işlerken çıkarttığı veya tesadüfen bulduğu üzerinde çeşitli şekil ve yazılar bulunan eserleri bahçe ve ev duvarlarında kullandığını belirterek, "Bu eserlerin bir nevi koruma altına alındığını varsayıyoruz çünkü bu eserlerin buralardan kaybolmasına imkan kalmamıştır, sahiplenilmiştir" dedi. 

Büyüknefes köyünde bir açık hava müzesi oluşturulabileceğini ifade eden Vali Çiçek, şöyle konuştu: "Bu köyümüzü ve buradaki eserlerimizin tanıtımını sağlayıp turizme kazandırmamız gerekiyor. Bu konuda sadece valilik ve ilgili kurumlara değil herkese görev düşmektedir." 

Tarihi kalıntıların korunması konusunda köylülere uyarılarda bulunan Yozgat Valisi Amir Çiçek, "Bu köyde yaşayan tüm vatandaşlarımızın bu eserlere sahip çıkması gerekiyor. Vatandaşlarımız kaçak kazı gördüğünde, güvenlik güçlerimize bildirsin. Kaçak kazılar tarihi eserlerimize zarar vermektedir" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2007 Perşembe 14:12:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?