3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Acil onarımla milyonlar cepte kaldı

Yozgat'ta eski Milli Eğitim müdürü tarafından kurulan 'acil onarım ekibi' il genelindeki okulların tamirat ve bakımlarını yaparak devletin ödemesi gereken 1 milyon 750 bin YTL'nin hazinede kalmasını sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı, Yozgat'taki bu çalışmayı tüm teşkilata örnek gösterdi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde kurulan 'acil onarım ekibi' 2007 yılında yaptığı tamirat ve tadilatlarla 1 milyon 750 bin YTL tutarındaki paranın devletin kasasında kalmasını sağladı. Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan 1 teknisyen, 3 memur, 1 şoför ve 9 hizmetliden oluşan 14 kişilik ekip, bu yıl içinde 35 köy okulunda tadilat yaptı, 170 okula müdürlük bünyesinde bulunan atölyelerde ürettiği malzemelerle destek sağladı. Devletin milyonlarca parasının kasada kalmasını sağlayan ekibin çalışmaları Milli Eğitim Bakanlığı'nın da dikkatini çekti. Bakanlık tarafından görevlendirilen heyet, Yozgat'a gelerek onarım ekibinin çalışmalarını yakından inceledi. Bakanlık, tüm teşkilatlarına Yozgat'ın çalışmasını örnek gösterdi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2003 yılında dönemin Milli Eğitim Müdürü Cesim Ateş'in talimatıyla kurulan acil onarım ekibi, il genelindeki bağlı kuruluşların bakım ve onarım işlerini yapıyor. Müdürlüğün atölyelerinde 14 kişilik teknik ekip tarafından yapılan malzemeler başta köy okulları olmak üzere, il genelindeki yurt ve idari binaların boya, sıva, elektrik, su tesisat işleri ile çatı onarımlarını gerçekleştiriyor. Aralarında meslek lisesi mezunu teknisyen, hizmetli ve şoförün bulunduğu 14 kişilik ekip, acil bakım ve onarım gerektiren binaların önceden tespitini yaparak malzemelerini atölyelerde hazırlıyor. Onarım ekibi sene başından bu tarafa 35 köy okulunun bakımını gerçekleştirmekle kalmadı 170 köy okuluna da ihtiyaç duyduğu malzemeleri imal ederek yardımda bulundu. Ayrıca müdürlüğün ağaç işleri atölyesinde 141 adet sınıf öğretmen dolabı, 339 adet 3'lü Atatürk seti, 77 yazı tahtası ve 643 adet öğrenci sıra takımı imal edilerek ilköğretim okullarına gönderildi. Onarım ekibinin tüm tadilatlarda kullandığı malzemenin maliyeti 181 bin YTL olarak gerçekleşirken, devlet bu ekip sayesinde sadece 2007 yılında 1 milyon 750 bin YTL ödeme yapmaktan kurtuldu.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, onarım ekibi sayesinde başta kırsal kesimlerde bulunan okullar olmak üzere kurum bünyesindeki birçok binanın kırık ve döküklerinin kısa zamanda onarımının gerçekleştiğini söyledi. Ekip çalışanları, 4 yıldır onlarca okul, yurt ve pansiyon gibi kurum binasını yeniden faaliyete geçirdikleri için çok mutlu. İl Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız, 14 kişilik acil onarım ekibini yaptıkları başarılı ve özverili çalışmalar sebebiyle teşekkür belgesiyle ödüllendirme kararı aldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 16:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?