6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Ağaçlandırma çalışmaları başladı

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, 2009 yılı ağaçlandırma çalışmalarının başladığını söyledi.

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Yozgat'taki bozkırların yeşillendirilmesi için Çevre ve Orman Bakanlığı'nın başlattığı 2008-2012 yılları arasında ağaçlandırma seferberliğinin sürdüğünü belirten Ayyıldız, "21-26 Mart tarihleri arasını ilimizde orman haftası olarak kutladık. Vatandaşlarımıza fidan dağıttık. Kurum olarak ayrıca ağaçlandırma çalışmalarımız sürüyor. Bu yıl içerisinde geçen yıla göre daha fazla ağaçlandırma yapmayı hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl ağaçlandırma konusunda 81 il içerisinde ilk 10 sıranın içinde yer aldık. İnşallah bu yıl daha fazla ağaçlandırma yapacağız" dedi.

Ağaçlandırma seferberliği eylem planında zamanı müsait olmayan insanlar için 2923'e SMS atarak kendi adlarına fidan dikilerek ağaçlandırmaya katkı sağlayabileceklerini belirten Ayyıldız, "Ayrıca, kurum olarak hatıra ormanı oluşturmak isteyen, özel orman yapmak isteyen insanlarımızın biz ulaştıklarında kendilerine yardımcı oluyoruz. İsteyen vatandaşlarımız 3 yaşında tüplü bir fidanı 60 kuruşa verebiliyoruz. Mezarlıklara, okul bahçelerine ve sağlık ocaklarına ise ücretsiz fidan verebiliyoruz. Bunun dışındaki fidan talebi ise ücretlidir" dedi.

Ayyıldız, 3 Nisan Cuma günü saat 14.00'te ise Yozgat Esentepe Mevkiinde Şehitler Ormanında fidan dikim töreninin yapılacağını belirterek, vatandaşları fidan dikmeye davet etti.
 

İHA
Yayın Tarihi : 2 Nisan 2009 Perşembe 19:01:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?