7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Ağır kış şartları sorunsuz atlatıldı

Yozgat Valisi Amir Çiçek, son bir haftadır süren yoğun kış şartlarını sorunsuz olarak atlattıklarını söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, 28 Ocak itibariyle tüm yurdu etkisi altına alan soğuk ve kar yağışının Yozgat'ta da etkili olduğunu belirterek, "Kış şartları diğer şehirlerimize göre Yozgat'ta daha da ağır yaşanmıştır. Buna rağmen karayolları, özel idare ve belediye ekipleri gece gündüz demeden yoğun bir şekilde çalışarak, bu süreyi sorunsuz bir şekilde atlatmıştır" dedi.

Yoğun kar yağışıyla birlikte iki yolcu otobüsü ve bir ambulansın yolda mahsur kaldığını ve ekiplerin çalışmasıyla hem yolcu otobüsleri hem de ambulansın kurtarıldığına dikkat çeken Vali Çiçek, ayrıca bir doğum hastası ve bir acil hastanın hastaneye ulaştırıldığını söyledi.

28 ve 29 Ocak tarihinde yağan karın tüm köylerin yolunu ulaşıma kapattığına değinen Vali Çiçek, "Bugün itibariyle kapalı köy yolumuz kalmamış, tamamı ulaşıma açılmıştır. Ayrıca elektriksiz ve telefonu çalışmayan köyümüz de kalmamıştır. Yoğun kar ve tipiye rağmen tüm karayolları, il özel idare, emniyet ve jandarma ekiplerimiz aralıksız görev yapmıştır. Büyük bir özveri ile çalışan tüm ekiplerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Öte yandan Ocak ayı içerisinde Karayolları 65. Şube şefliği karla mücadelede 500 ton, Yozgat Belediyesi ise 450 ton tuz kullandığı belirtildi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2008 Cuma 17:35:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?