5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Ağızları sulandıran yarışma

Yozgat 6. Sürmeli Festivali etkinlikleri çerçevesinde Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ilin yöresel yemeklerinden ’Testi Kebabı’ yarışması düzenlendi.

Yozgat Çamlık Milli Parkı’nda düzenlenen yarışmada, TRT İstanbul Bölge Müdürü Türk Halk Müziği Sanatçısı Şakir Öner Günhan ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Soner Özbilen, Yozgat Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili ve Yozgat’ta yerel yayın yapan İleri Gazetesi Haber Müdürü Ayhan Köylüoğlu jüride görev aldı.

9 aşçının katıldığı yarışma öncesi bir konuşma yapan Yozgat Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Uğur Bektaş, Yozgat Belediyesi öncülüğünde testi kebabının tescillendiğini ve bu yıl ilk defa tescilli testi kebaplarının yarıştığını söyledi.

Bektaş’ın konuşmasının ardından söz alan Yozgat Valisi Gökhan Sözer ise testi kebabının Yozgat’a has bir yemek olduğunu belirterek, "Yozgat denince ilk akla gelen şey, testi kebabıdır. Bu yıl belediye öncülüğünde testi kebabı Yozgat adına tescillenmiştir" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından testiler tek tek kırılarak jüri ve bürokratlara ikram edilirken, vatandaşlara da pilav ve ayran ikram edildi.

Yarışmada, Çamlık Hasret Lokantası tarafından hazırlanan testi kebabı 1. seçilirken, Kebap 66 Restoran’ın testi kebabı 2., İbrahim Karataş isimli aşçının testi kebabı da 3. oldu. Yarışmada dereceye giren aşçılar altın ile ödüllendirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2005 Cumartesi 21:35:50
Güncelleme :18 Haziran 2005 Cumartesi 15:36:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
murat üzer IP: 88.229.170.xxx Tarih : 25.04.2007 20:43:12
biz daha desti kebabınızı yemedik ve tatmadık. geniş kapsamlı ve detaylı tarifinizi internette yayınlayınız. çok saygılar.