5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Aile hekimliği uygulaması başladı

YOZGAT'TA AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI

Yozgat'ta Aile Hekimliği 40 Aile Sağlığı Merkezinde başladı.

Aile Hekimliği uygulamasının başlamasıyla birlikte Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, 5 Nolu sağlık ocağını ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

5 Temmuz'un Yozgat için tarihi bir gün olduğunu belirten İl Sağlık Müdürü Uyanık, "Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte sağlık bakanlığı tüm Türkiye'de aile hekimliğine geçmek için çalışmalarına başlamıştı. Bizlerde göreve geldiğimizden bugüne ilimizi aile hekimliğine hazırlamaya çalışıyoruz. Bugün Yozgat'ta aile hekimliği sistemi başlamış oldu. İl genelinde 40 aile sağlığı merkezi kurduk. Sağlık ocaklarımızı aile sağlığı merkezlerine dönüştürdük. 40 aile sağlığı merkezinde 125 aile hekimi birinci basamakta hizmet verecek. Vatandaşlarımızdan ortalama 3 bin 500 kişiyi biz aile hekimliğine bağladık. Birinci basamak hizmetlerini artık kendi aile hekimlerinden alacaklar" dedi.

Vatandaşların, birinci basamak koruyucu, rehabilite edici ve tedavi gibi sağlık hizmetlerini aile sağlığı merkezinden alacaklarını belirten Uyanık, "Sistemin ilk başlangıcında ufak tefek aksaklıklar olacaktır. Yeni sisteme adaptasyon biraz gecikmeli olabilir. Ama en kısa sürede bu aksaklıklarda giderilip sistemin oturulmasını sağlayacağız. İlaç yazdırma konusunda sağlık ocaklarımız yetkilidir. Aile hekimlerimiz ilaç yazma prosedürleri normal sağlık ocağı hekimlerinden daha da genişletilmiştir. Birçok ilaç aile hekimleri tarafından yazılabilecektir. Ama ilaç kullanım raporları yine ilgili uzman hekim tarafından hastanede çıkarılması gerekmektedir" şeklinde konuştu.

YOZGAT'TA AİLE HEKİMLİĞİ UYGULAMASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 5 Temmuz 2010 Pazartesi 16:55:03
Güncelleme :5 Temmuz 2010 Pazartesi 17:21:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?