6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

AKP'den hain saldırıya kınama

AK PARTİ YOZGAT İL BAŞKANI TOKAT'TA YAŞANAN HAİN SALDIRIYI KINADI

Ak Parti Yozgat İl Başkanı Av. Yusuf Başer, bir basın açıklaması yaparak, Tokat'ın Reşadiye İlçesi Sazak Köyü yakınlarında askerlerimize düzenlenen hain saldırıyı kınadı.

Ak Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, "Ak Parti Yozgat İl teşkilatı olarak askerlerimize düzenlenen bu alçakça saldırıyı lanetliyor, aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet ve mağfiret, ailelerine ve kahraman ordumuza baş sağlığı diliyoruz" dedi. Yapılan saldırını demokratik istikrarın, demokratik açılım girişiminin hedef aldığını ifade eden Başer, "Demokratik açılım projesinin toplumun genelinden gördüğü destek güçlendikçe bu sürece yönelik baltalama ve engelleme girişimleri de hızlanıyor. Dün, Tokat'ın Reşadiye ilçesinde yaşanan olaylar, bu baltalama girişiminin en vahim örneklerinden birisiydi. İçeride ve dışarıda birileri sanki,Türkiye'yi tekrar içeriye yönlendirme, iç krizlerle bunaltma, bölgesel açılımını tersine çevirme, iç siyasi yapısını yeniden güvenlik eksenli şekillendirme gibi arayışlar içindedir" diye konuştu,

"Açılım bitti" diyenler, barış arayışlarına karşı duranlar, çözüm yönünde hiçbir sözü olmayıp bütün güçleriyle yola çıkanları durdurmaya çalışanlar, kan üzerinden iktidar hesabı yapanlar içten içe seviniyor olmalı diyen İl Başkanı Başer, " Ne kadar kan dökülürse, ne kadar insan ölürse, ne kadar şiddet olursa o kadar kazanç hesabı yapanlar, çatışmadan güç devşirenler, ellerinde ne varsa kaybettiklerinin farkında olanlar gerçekten seviniyor olmalı. Açılımın sona erdiğini ilan edenlere soruyoruz."Sizin öneriniz nedir? Terörü sonlandırmak için başlattığımız proje karşısında alternatif olarak geliştirdiğiniz düşünce nedir? Muhalefetin görevi sorunları çözmek için başlatılan süreci kapatmak mıdır? Çocukların arkasına saklanarak güvenlik güçlerinin karşısına dikilmek midir? " dedi.

Acıları sömürerek, evlatlarının kanını emerek semirenlere, temsil iddiasında oldukları kitleleri istismar ederek ayakta kalma mücadelesi verenlere, barış sözcüğünü ağızlarından düşürmeyip barıştan nefret edenlere rağmen Türkiye yoluna devam edeceğini belirten Başer, "Tokat'ta, manevi makamların en yücesine erişen aziz şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyor, bu saldırıyı düzenleyen kalleşleri lanetliyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 17:51:04
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 18:32:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?