5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

AKP'den referandum teşekkürü

AK PARTİ'DEN STK'LARA REFERANDUM TEŞEKKÜRÜ

AK Parti Yozgat İl Teşkilatı, sivil toplum kuruluş (STK) temsilcileriyle toplantıda bir araya geldi. Toplantıda referandumda verdikleri destekten ötürü STK temsilcilerine teşekkür edildi.

Çapanoğlu Kent Park Tesislerinde düzenlenen toplantıya AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl ve İlçe Teşkilatı yöneticileri ile Sivil Toplum Örgüt Temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, "Bu süre içerisinde Yozgat halkına ve sivil toplum örgüt temsilcilerine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. 12 Eylül referandumu ile halkımız yargı vesayetine, askeri vesayetine son vermiş, egemenlik kayıtsız şartsız milletindir düsturuna uygun olarak bir karar vermiştir. Biz bu karara saygı gösteriyor, tüm halkımıza referandumda verdikleri katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, "Her şeyin en önemlisi öncelikli biz bütün siyasi partilerin görüşleri dışında memleketimize yapacağımız katkıları düşünmek zorundayız. Bu konuda sivil toplum kuruluşlarına büyük iş düşmektedir. Ülkemizde sivil toplum kuruluşlarının yapmış oldukları çabaları biliyoruz. Yozgat'ta geçmişten gelen hatalardan dolayı ileriye gidememiş olabiliriz. Bu çalışmaları daha başka yönde yapacağız. Yozgat'ta 3 milyonunun üzerinde bir nakit girişi

yapabilirsek tüm Yozgatlıya faydalı olacaktır. Pazartesinden itibaren bizim çalışmayan STK'ları daha iyi çalışır hale getirmek, 100 bin TL'ye kadar yüzde 5 faizle kredi kullandıracağız. Bunun Yozgat için çok faydalı iş olacağını düşünüyorum. Bu miktarı alan insan 4 yılın sonunda 110 bin TL gibi bir para ödeyecektir. Bu vesile ile tüm Yozgat halkına referandumda yapmış oldukları çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Daha sonra konuşan AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, toplantının bir teşekkür toplantısı olduğunu belirterek, "Türkiye'nin 12 Eylül referandumunda tarihi bir gün yaşamıştır. Demokrasi, hukuk ve özgürlükler, değişim için önemli bir kavşağı başarı ile geçti. Tabi halk oylaması süreceğinde yaşanan bütün tartışmalar, milletimizin vicdanında tartıldı ve değerlendirdi. Milletimiz sonuç olarak demokrasiden yana tavır koydu. 'Söz konusu demokrasi ve özgürlükse ben varım dedi. Ama söz konusu fındıksa,

fıstıksa ben yokum' dedi. Millet fındıktan fıstıktan yana değil, demokrasiden, özgürlükten, değişimden, hukuktan yana tavır koydu. Tüm Türk milleti verdiği kararla, hem Türk kamuoyun hem de dünya kamuoyuna bu anlamda önemli bir mesajı da gönderdi. İller içerisinde Bozok Yaylası'nın yiğit evlatları değişimden, özgürlükten, insandan yana tavır koymaya gelince en ön sıralarda evet diyen iller arasında yer aldı. Ben, Yozgat halkına teşekkür ediyorum. Yozgat ilerici bir kenttir, insanları ilerici

insanlardır. Demokrasiyi doğru anlayan ve herkesten önce sahip çıkan, Yozgat halkıyla gurur duyuyor. Bu vesile ile ilimizde görev yapan STK başkan ve üyelerine, Yozgat'ta yaşayan bütün kardeşlerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.

Halk oylamasında ortaya çıkan mesajı herkesin doğru okumasını ve doğru yorumlamasını, isteyen Bozdağ, "Biz hem evetleri, hem hayırları doğru okumaya özen gösteriyoruz. Bu ülkeden hayır diyenlerde kıymetlidir, evet diyenler de kıymetlidir. Hayır diyenlerin de evet diyenlerin de görüşleri kıymetli ve saygındır. Hayır diyenler Türkiye'nin lehine olur düşüncesiyle hayır demiştir, evet diyenler de Türkiye'nin lehine olur düşüncesiyle evet demiştir. Biz böyle görmeliyiz, böyle görüyoruz, böyle de olmalıdır.

Herkes birbirin anlamaya özen göstermelidir. Hem evet hem de hayırcıları doğru anlamak lazım, evetlere teşekkür edildiği gibi hayırlara da teşekkür lazım. Evetlere saygı olduğu gibi hayırlara da saygı lazım. Biz hepsini birlikte yapıyoruz. Çünkü Türkiye evet ve hayır diyenlerle geleceğe birlikte yürüyecekler. Bizim birliğimiz ne kadar güçlü olursa Türkiye'de o kadar güçlü olur. Biz referandum sonuçlarına baktığımızda milletimizin pek çok mesaj verdiğini görüyoruz. Halkımız verdiği kararla, kısmi

değişikliklerle istifa eden bir anayasayla yönetilmek değil, yeni bir anayasa mesajı veriyor. 'Oturun darbeciler gelmeden, bir araya gelin, el ele verin, aklınızı fikrinizi, tecrübenizi birleştirin yeni bir anayasa yapın' diyor. Biz bu mesajı aldık ve dersimizi çalışmaya başladık. İkinci mesaj ise uzlaşın istiyor. Yeni dönemde anayasayı uzlaşmayla hayata geçirin mesajı veriyor" diye konuştu.

Kapıları kapatmak, 'ben yokum' demekle işlerin çözülmediğini kaydeden Bozdağ, " Herkes fikrini ortaya koymalı, sivil toplum örgütleri, kendine yakın partileri değişim noktasında, Türkiye'nin daha ileri gitmesi konusunda cesaretlendirirse Türkiye kazanır. Pencereleri kapatırsak kimsenin kimseye faydası olmaz. Siyasilerin yapamadığını milletimiz sandıkta yaptı. Onun için biz bundan sonra Türkiye'nin geleceğine hepimiz el koymamız, sahip çıkmalıyız. Türkiye evetlerle hayırlarla kalmamalı. Bundan sonra yeni

yola yeni anayasa ile devam etmeli, devam etmek zorundayız. STK Temsilcilerinden bundan sonraki süreçte Türkiye'nin önüne çıkan sorunların çözümünde siyasilere daha fazla destek vermelerini, siyasileri iteklemelerini, onlar için lokomotif görevi yapmalarını istirham ediyorum" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN STK'LARA REFERANDUM TEŞEKKÜRÜ
AK PARTİ'DEN STK'LARA REFERANDUM TEŞEKKÜRÜ
İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2010 Pazar 00:08:01
Güncelleme :27 Eylül 2010 Pazartesi 14:26:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?