6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

AKP'li Bozdağ Yozgat'ta

BEKİR BOZDAĞ YOZGAT'TA

AK Parti Grup Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Türkiye'de muhalefetin iftira ve çamur siyaseti yaptığını savunarak, "Demokratik açılım 25 yıl önce konuşulsaydı, bugün başka şeyleri konuşuyor olurduk" dedi.

Partisinin İl Danışma Kurulu Toplantısı'na katılmak için Yozgat'a gelen AK Parti Grup Başkan Vekili ve Yozgat milletvekili Bekir Bozdağ, Türkiye'nin demokrasi ve hukuk devleti anlayışı ve ekonomisi ile sosyal devlet anlayışını güçlendirerek yoluna devam ettiğini söyledi.

Bozdağ, "AK Parti iktidarı ile başlayan değişim hem içeride hem de dışarıda fark ediliyor. Türkiye şimdi demokratik açılımı, milli birlik projesini konuşuyor. Artık bu ülke enerjisini başka alanlara harcasın, kardeşlik, sevgi, saygı daha güçlensin, kin, nefret kalmasın. Türkiye; milli birliğini, milli bütünlüğünü daha kuvvetli hale getirsin diye bugün 25 yıllık terörü bitirmeyi ve bu sorunu ortadan kaldırmayı konuşuyor. Bugüne kadar bu sorun konuşulsaydı, biz bugün başka şeyleri konuşacaktık. Bu konuşulmaya başlayınca yine aynı çamur siyaseti yapanlar ellerinde çamur, ellerinde kara; 'Haindir', 'İş birlikçidir', 'Şunu yaptılar', 'Bunu yaptılar' diyor. Bunların bildiği nakarat bu, bunlar başka türkü bilmezler. Bizim derdimiz, bu sorunu çözen bir ülke olarak Türkiye'yi yarınlara taşımak, akan kanı durdurmak, milletimizin önünü ve ufkunu açmaktır" dedi.

Muhalefetin demokratik açılım projesinin içinde neyin olup olmadığını bilmediklerini belirterek, "Ancak bunlar erenler sınıfında. Projenin içerisinde ne olduğunu görmeden, projeyi ortaya koyanlarla konuşmadan, tartışmadan erenler sınıfında olduğu için kalp gözleri açık, anında biliyorlar. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, şimdi Irak Devlet Başkanı Talabani'nin davetine gidiyor. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile görüşmeyi kabul etmeyen, önce görüşelim diyen, sonra da görüşmemek için elinden geleni her şeyi yapan Sayın Baykal, Talabani'nin ayağına gidip onunla görüşme yapabiliyor. Bu ülkenin başbakanı ile muhalefet partisinin genel başkanları en önemli sorunları konuşmayacaklar da neyi konuşacaklar?" ifadelerini kullandı.

DTP'nin demokratik açılım sürecini istismar ettiğini de ifade eden Bozdağ, "Türkiye'de bu süreci tıkamak için gayret var. DTP bir yandan süreç sağlıklı yürümesin, tıkansın diye, bir yandan da çözüm olsun diye ikili bir usul tuttururken, başkaları da başka türlü bu sonunun önünü tıkamak için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışıyor. Bu millet onları görüyor. Şimdi şehit aileleri ve şehitleri istismar etmek için analarımızı, babalarımızı, kardeşlerimizin acılarını istismar etmek için ellerinden geleni yapmaya başladılar" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Ekim 2009 Cumartesi 15:16:05
Güncelleme :31 Ekim 2009 Cumartesi 17:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?