7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Aksu Çayı'na ikinci köprü

Yozgat'ın Şefaatli ilçesinde Aksu Çayı üzerinde bulunan tarihi Koşa Köprüsü'nün yanına yapılacak olan 2. köprünün temeli atıldı.

Şefaatli ilçesinde düzenlenen temel atma törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Şefaatli Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz, Şefaatli Belediye Başkanı Fahrettin İbiş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhammer Yanık, Karayolları 65. Şube Şefi Mustafa Bozkurt ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şefaatli Belediye Başkanı Fahrettin İbiş, Yozgat'ın Şefaatli üzerinden Nevşehir ve Kayseri'ye olan bağlantılarını tarihi Koşa Köprüsü üzerinden yapıldığını söyledi. İbiş, "Ancak köprü yeterli gelmiyor, sürekli kazalar yaşanıyordu. Kayseri Anıtlar Yüksek Kurulu ile yaptığımız görüşmeler ve yapılan incelemeler neticesinde köprünün yanına ikinci bir köprünün yapımına karar verildi. Valimiz Amir Çiçek'in destekleri ile karayolları tarafından ilçemizin diğer illerle bağlantısını sağlayacak köprünün temelini bugün atıyoruz. İlçemize hayırlı uğurlu olsun" dedi.

Daha sonra konuşan Yozgat Valisi Amir Çiçek, vatandaşların ihtiyacını karşılamak ve sorunlarını çözmek için çalıştıklarını söyledi. Çiçek, "Şefaatli ilçemize Aksu Çayı üzerinde ikinci bir köprünün ihtiyaç olduğunun belirlenmesinin ardından gerekli çalışmalar yapılmıştır. Bugünde bu köprünün temelini atıyoruz. Biz yöneticiler olarak, vatandaşların en iyi şartlarda yaşaması için gereken her şeyi yapmaktayız ve yapmaya devam edeceğiz. Bu köprümüzün en kısa zamanda hizmete açılmasını ve kazasız belasız günler geçirmenizi diliyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2008 Perşembe 20:07:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?