7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Alt yapı çalışmaları sürüyor

Yozgat Belediyesi, mahallelerdeki eski kanalizasyon ve su şebekelerini yeniliyor.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat'ın en eski mahallerinden olan Yenicami, Taşköprü, Şekerpınar ve Top mahallesindeki altyapı eksikliklerini tamamlama çalıştıklarını söyledi.

Göreve geldikleri gündün bugüne kadar altyapı çalışmalarına büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Başer, "Bugüne kadar şehir merkezinde 14 kilometre kanalizasyon çalışması yaptık. Bu yıl ise belediye imkanlarıyla 5 kilometre, İller Bankası'ndan alınan kredi ile de Ceza Evi'nden arıtma tesisine kadar olan bölgede 15 kilometre kanalizasyon çalışması olacak" dedi.

Daha önceki yıllarda şehrin halihazır haritası bulunmadığını belirten Başkan Başer, "Belediye olarak ilimizin halihazır haritasını hazırlattık. Bilgisayar ortamında tüm çalışmalarımızı haritamıza sayısal olarak işliyoruz. Bundan sonra yapılacak her çalışmada cadde ve sokaklarda su ve kanalizasyonların yerleri belli olacak. Bu çalışma mühendis ve teknik ekiplerimize büyük kolaylıklar sağlamış olacak" dedi.

Eski mahallelerde kanalizasyon ve su şebekelerinin yeterli olmadığını ifade eden Başkan Başer, "Kanalizasyon çalışması başlattığımız cadde ve sokaklarda eskimiş su borularını da yenileyerek hem çürümelerden kaynaklanan su kayıplarını önlemek hem de belediye olarak her cadde ve sokağa kadar su şebekesini ulaştırmış oluyoruz. Altyapı çalışmalarını tamamladığımız cadde ve sokaklarımızı da asfaltla kaplayarak yollarımızı tamamlıyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2008 Perşembe 17:48:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?