8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Alt yapı çalışmalarına hız verildi

Yozgat Belediyesi, yol, su ve kanalizasyon gibi altyapı çalışmalarına hız verdi.

Yozgat'ın en eski mahallelerinden biri olan Tuzkaya Mahallesi’nde bulunan ve Cumhuriyetin ilk yıllarında yapıldığı tahmin edilen kanalizasyon şebekesi yenileniyor.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, göreve geldiklerinden itibaren, şehrin çeşitli yerlerinde 14,5 kilometre kanalizasyon çalışması yaptıklarını belirterek, "Son olarak şehrin en eski mahallelerinden birisi olan Tuzkaya Mahallemizde 1,5 kilometre kanalizasyon çalışması başlattık. Bu mahallenin bazı sokaklarında hiç kanalizasyon şebekesi bulunmazken, bazıları da çok eski olduğu için kullanılmaz haldeydi. Bu nedenle bu mahallemizde çalışma başlattık. Çalışma alanları tamamen kaya olduğu için kanalizasyon şebekesini döşemek için kayaları kırıcılarla parçalayıp şebekeyi döşüyoruz. Bölgenin taş olması ise çalışmalarımızı yavaşlatıyor" dedi.

Yozgat Kapalı Cezaevi'nden itibaren Taşocağı ve Mehmet Hulusi Efendi mahallesinde kanalizasyon şebekesi olmayan yerlerin tamamını ihaleye vereceklerini belirten Başkan Başer, "İlimizin tüm altyapı sorunlarını çözmek istiyoruz. Bu nedenle kanalizasyon, su şebekesi gibi çalışmaları tamamlayıp ardından yol çalışmalarını yapacağız. Bu yıl planladığımız 32 kilometre asfalt yol programı devam etmektedir. Yol konusunda hedefimize ulaşacağız. Amacımız Yozgat'ı modern çamurdan kurtulmuş temiz bir şehir yapmaktır" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2008 Pazartesi 18:12:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?