3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Amatör ressamdan eğitime destek

Yozgat'ın Sorgun İlçesinde kuyumculuk ve altın tamirciliği yapan 38 yaşındaki Salim Ekim, 13 yıldır amatör olarak yaptığı resimleri fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermeslere bağışlıyor.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 17 yıldır kuyumculuk ve altın tamiratı yapan Salim Ekim, lise öğrenimini tamamladıktan sonra başladığı ressamlığını hayır işlerinde kullanıyor. 13 yıldır iş yerinde resimler çizen Ekim, yaptığı tabloları ilçede fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermeslere bağışlıyor. Resim yapmanın kendisini dinlendirdiğini belirten Ekim, "Resim yapmayı ilk okul yıllarından beri seviyorum. İlköğretim ve Lise yıllarımda ilçede ve ilde yapılan bir çok yarışmada dereceler aldım. Bir çok birinciliğim var. Okulu bitirip hayata atıldıktan sonrada amatör olarak resim yapmaya devam ediyorum" dedi.

Yaptığı resimleri, dernekler ve sivil toplum kuruluşları tarafından fakir öğrenciler yararına düzenlenen kermeslere katkı olur düşüncesiyle kermeslere ücretsiz olarak verdiğini belirten Ekim, "Eğitimin çok önemli olduğu kanaatindeyim. Her şeyin başı eğitim. İlçede fakir öğrenciler yararına kermes yapılıyor. Bende "çam sakızı çoban armağanı" misali tablolarımı veriyorum. Bir tane öğrencinin bile eğitimine katkı yapabilirsem, benim için bundan büyük mutluluk olamaz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2007 Cumartesi 16:55:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?