5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Apartmanların çehresi yenilenecek

YOZGAT'TA ANA YOL ÜZERİNDEKİ APARTMANLARIN BOYANMASI İÇİN KAMPANYA BAŞLATILIYOR

Yozgat Belediyesi şehir daha güzel gözükmesini sağlamak için ana yol üzerinde bulunan apartmanların boyanması için kampanya başlattı.

Şehir merkezinden geçen E-88 karayolu üzerinde bulunan apartman yöneticileri ile bir toplantı yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat'ın 2009 yılında Türkiye genelinde Denizli'den sonra en çevreci ikinci belediye seçildiğini belirterek, " Amacımız Yozgat'ı 2010 yılında çevre belediyeler arasında birinci yapmaktır. Bunun içinde belediye imar müdürlüğümüz, özellikle ana yol güzergahında Ankara ve Sivas caddesi üzerinde bulunan apartmanların dış cephelerinin boyanması veya Osmanlı, Selçuklu mimarisine uygun bir şekilde düzenlemesi kararı aldı. Bu konuda apartman yöneticilerini davet ederek onlarla bir toplantı yapıyoruz" dedi.

Yapılan bu çalışmanın 2194 sayılı belediye imar yasasının getirdiği bir zorunluluktan doğduğunu ifade eden Başkan Başer, "Biz istiyoruz ki apartman yöneticileri, kendi istek ve talepleri doğrultusunda fazla bir yük getirmeyecek şekilde şehrimizin güzelleşmesi için katkı sağlasın. Ayrıca yapılan bu çalışma apartmanın ısı yalıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum. Daha önceki yıllarda Erdoğan Akdağ Mahallesinde aynı uygulamayı yaptık, çok ta olumlu neticeler aldık. Onun için Ankara ve Sivas caddesinde bulunan boyası yıpranmış, çirkin görüntü oluşturan apartmanlarımızın dış cephesini boyatmalarını istiyoruz. Belediye olarak bizde teknik anlamda katkı sağlayacağız" dedi.

Toplantıya katılan bazı apartman yöneticileri, apartmanda yaşayan daire sahiplerinden küçük miktarlardaki aidatları dahi alamadıklarını belirterek, belediyeden boya konusunda da yardım istediler.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Temmuz 2010 Perşembe 15:22:01
Güncelleme :15 Temmuz 2010 Perşembe 18:09:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?