5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Arap atları Yozgat'ta yetiştiriliyor

HİPODRUMDA KOŞAN ÜNLÜ ARAP ATLARI YOZGAT'TA YETİŞTİRİLİYOR

Hipodromlarda koşan ünlü yarış atları, Yozgat'ın Sorgun İlçesine bağlı Mehmetbeyli Köyündeki çiftlikte yetiştiriliyor. Sorgun'da yetiştirilen atlar, İstanbul, İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerde yarışlara katılıyor.

1997 Yılında 50 dekar bir arazi üzerine kurulmuş olan çiftliğe getirilen ünlü yarış atları damızlık olarak beslenip tayları büyütülerek tekrar yarış atı olarak yarışlara katılıyor. Mehmetbeyli köyündeki yarış atı üretme çiftliğinde görevli at bakıcısı Metin Satış, 30 yılı aşkın bir süre yurt dışında Suudi Arabistan'da Kral Abdullah'ın atlarını yetiştirdiğini belirterek, "Şimdi Mehmetbeyli Köyünde Arap atı yetiştiriyoruz. Çiftlikte şuan 16 damızlık yarış atı var ve yılda ortalama 6-7 tane yarış atı yetiştirip Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illere gönderiyoruz. Orada 6 ay gibi bir süre eğitildikten sonra yarışlara katılıyor. Şuanda çiftliğimizde bulunan Cintay isimli atın çok sayıda birinciliği var. Şimdi bu atı biz damızlık olarak kullanıyoruz ve bundan yavru alıp yetiştireceğiz" dedi.

At bakmanın çok zor olduğunu ifade eden Metin Satış, "Atlara adeta bir bebek gibi bakıyoruz. Bebekle nasıl ilgileniyorsak, bu atlarla da öyle ilgileniyoruz. Çiftliğimiz, vatandaşların büyük ilgilisini çekiyor. Hafta sonları çok sayıda at sever vatandaşlar gelip atlara bakıyor, onları izliyor" diye konuştu.

HİPODRUMDA KOŞAN ÜNLÜ ARAP ATLARI YOZGAT'TA YETİŞTİRİLİYOR
HİPODRUMDA KOŞAN ÜNLÜ ARAP ATLARI YOZGAT'TA YETİŞTİRİLİYOR
HİPODRUMDA KOŞAN ÜNLÜ ARAP ATLARI YOZGAT'TA YETİŞTİRİLİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2010 Cumartesi 15:11:00
Güncelleme :17 Nisan 2010 Cumartesi 18:02:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?