6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Arazilere tapu müjdesi!

Tapu ve Kadastro 22. Bölge Müdürü Hüseyin Tanrıkulu, Yozgat genelinde kadastro çalışmalarının tamamlanmak üzere olduğunu ve tüm vatandaşların arazilerinin tapularının çıktığını söyledi.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2004 yılında Türkiye genelinde başlatmış olduğu kadastro çalışmalarının tamamlanmasına yönelik çalışmaların Yozgat'ta tamamlanmak üzere olduğunu belirten Hüseyin Tanrıkulu, "Yozgat'ta yapılan kadastro çalışmaları sonucunda sorunlu olan 5 birim dışında, il genelinde çalışmalar tamamlandı. Kadastro çalışması yapılamayan 5 birim ise vatandaşların kadastro çalışmasına karşı çıkmalarından kaynaklanmaktadır. Valiliğimiz ve birimlerin bağlı olduğu kaymakamlarımızla görüştük. Sorunlu yerlerinde kadastro çalışmalarını bu yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz" dedi.

Yozgat genelinde kadastro çalışmaları tamamlanan yerlerin tapuya devir işlemlerinin sürdüğünü belirten Tanrıkulu, "Daha önceki yıllarda kadastro çalışmaları yapılan birimlerden teknik yetersizlik görülen, pafta ve zemin kayması bulunan yerlerde de yenileme çalışması yapacağız. Bu kapsamda Saraykent ilçemizde yenileme çalışmalarını tamamladık. Sorgun ilçesine bağlı Çiğdemli beldesinde yenileme çalışmaları devam etmektedir. Bölge genelinde ise Çorum Uğurludağ'da yenileme çalışması yapılacak. Tapu sicil müdürlüklerimizde de Tapu Kadastro Bilgi İşlemi (TAKBİS) veri giriş çalışmaları devam ediyor. Hedefimiz bu yılın ilk 6 ayında bu çalışmaları sonlandırarak TAKBİS’i hayata geçirmektir" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Nisan 2009 Pazartesi 14:09:12
Güncelleme :6 Nisan 2009 Pazartesi 14:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?