5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Arıcılara kurs ve kayıt sistemi

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü’nce arıcılığı geliştirmek için arcılık kursu başlatıldığı bildirildi. Tarım İl Müdürü Katar konu hakkında yaptığı açıklamada, arıcılığı teknik şartlara uygun bir şekilde geliştirmek ve insan sağlığı için olumsuz bir etkisi olmayan sağlıklı bal üretmek amacıyla, çiftçilere kurs düzenlediklerini kaydetti.

Kursta, çiftçilere, bal üretimini en karlı ve sağlıklı bir şekilde nasıl elde edileceğinin öğretildiğini vurgulayan Katar, "Bundan sonraki dönemlerde arıcılığın projelendirmesi gündeme gelecek. Arıcılıkla ilgili faaliyetlere geçtiğimiz zaman kurslara katılmış ve belgelerini almış çiftçilere öncelik tanınacak" dedi.

Mera alanları ve çiçek florası bakımından çok zengin olan Yozgat’ın, arıcılık bakımından çok geride kaldığını ifade eden Katar, "Bu yıl içerisinde arıcı işletmelerini ve kovanları büyük ve küçük baş hayvanlarda olduğu gibi kayıt altına alacağız. Kayıt altına alındıktan sonra ilimizdeki arıcılığın durumu ve yılda ne kadar bal üretiyoruz onu belirleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2005 Çarşamba 15:25:47
Güncelleme :8 Mart 2005 Salı 13:46:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mustafa Yildiz IP: 213.7.166.xxx Tarih : 13.03.2005 15:50:26
Gercekten iyi bir düsünce. yürekten Destekliyorum. Bu Girisimin bilhassa Köylere kaydirilmasini bekliyor ve basarilar diliyorum.