5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Asansörün halatı koptu: 1 ölü

11 KİŞİNİN BİNDİĞİ ASANSÖRÜN HALATI KOPTU: 1 ÖLÜ

Yozgat'ta 6 kişilik asansöre 11 kişi binince ağırlığı taşıyamayan asansörün halatı koptu. Yere çakılan asansörde bulunan bir kadın hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Umut Derneği tarafından Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Yimpaş Alışveriş ve Kültür Merkezi salonunda konferans düzenlendi. Konferansa katılmak için alışveriş merkezine gelen vatandaşlar merdiveni kullanmak yerine asansörü tercih edince, zemin katta 6 kişilik asansöre 9 kişi binerek 4. kata çıkmak istedi. Birinci katta duran asansöre 2 kişi daha binince asansör ağırlığı taşıyamadı ve halat koptu.

Asansör süratle zemine çakılırken, asansör ile kapı arasında sıkışan Muteber Benekli (66) ağır yaralandı. Sivil Savunma ekipleri ve mağaza görevlileri tarafından sıkıştığı yerden güçlükle kurtarılarak ambulansla Yozgat Devlet Hastanesi'ne kaldırılan kadın, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Düşen asansörden yara almadan kurtulan diğer vatandaşlar ise, yakınlarına sarılıp ağladı. Asansörden kurtulan 10 kişi, sağlık kontrolü için polisler tarafından Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Mağaza yetkileri, asansörün bakımının yeni yapıldığını belirterek, 6 kişilik asansöre 11 kişinin bindiğini ve ağırlığı taşıyamayan asansör halatının koptuğunu söylediler.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2010 Salı 20:57:00
Güncelleme :20 Nisan 2010 Salı 21:29:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aaa aaaaaa IP: 78.186.12.xxx Tarih : 25.04.2010 14:33:28

orada ölenlere rahmet diliyorum.ama yimpaş milleten aldığı o haksız kazançların hesabını ödeyecek çıkmayada başladı üzüldüğüm tek nokta oprada hayataını kaybeden vatandaşlarımızdır..