6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Asfalt sezonu törenle açıldı

Yozgat'ta KÖYDES programı kapsamında 2009 yılında yapılacak asfaltlama çalışmaları düzenlenen törenle başladı.

Yozgat'ın Yerköy ilçesine bağlı Köycü köyünde düzenlenen törene Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yerköy Kaymakamı Hacı Mehmet Kara, Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, İl Genel Meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Törende bir konuşma yapan Yozgat Valisi Amir Çiçek, 2009 yılı KÖYDES kapsamında asfalt sezonunun Köycü köyünden başladığını belirterek, "Bu yıl çalışmalara havaların yağışlı gitmesinden dolayı geçen yıla göre bir hafta geç başlandı. Bugün burada programa aldığımız yolların asfaltlama startını veriyoruz. Bizim hedef ve amacımız şehirde ne varsa köyde de onun olmasıdır "dedi.

Yozgat'ın tüm köy yollarının iyileştirmesi ve asfaltlanma çalışmasının 4 yıldır sürdüğünü dile getiren Vali Amir Çiçek, "4 yıl içerisinde ilimizde bulunan birinci öncelikli dediğim grup köy yollarının tamamı 2 bin 61 kilometredir. Bunun 2 bin 51 kilometresi asfaltlanmıştır. Şuanda köylerin anayollar bağlantı kısımlarını asfaltlıyoruz. Bu yıl programa alınan yol 268 kilometredir. Bu rakamı 300 kilometreye çıkartacağız" diye konuştu.

KÖYDES programı kapsamında köylerin altyapısının iyileştirilmesine yönelik genel bütçeden bu yıla kadar 74 milyon TL, İl Özel İdare kaynaklarıyla birlikte bu rakamın yaklaşık 90 milyon TL'ye ulaştığını dile getiren Vali Amir Çiçek, "Nüfusumuzun yüzde 50'sinden fazlası kırsal kesimde yaşamaktadır. Bunun için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Yapılan yolumuzun hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Kesilen kurban ve okunan duaların ardından KÖYDES programında asfaltlama çalışmaları Köycü köyü yolunun asfaltlanmasıyla start aldı.
 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2009 Pazartesi 18:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?