7
Mayıs
2024
Salı
YOZGAT

Asfalt tesisinin ekipmanları geldi

Yozgat Belediyesi, Temmuz ayı içerisinde hizmete açılacak olan Asflat Plenti makine ekipmanlarını tırlarla getirdi.

Yozgat Belediyesi, Eskişehir'den tırlarla getirdiği Asfalt tesisi ekipmanlarını şehir merkezinde klakson çalarak dolaştırdıktan sonra tesisin kurulacağı alana götürdü.

Asfalt tesisinin kuralacağı alanda bir açıklama yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Türkiye'den en borçlu belediyelerden biri olmalarına rağmen hizmetlerin katlanarak büyüdüğünü söyledi.

120 Milyon YTL borçlarını yapılandırarak 85 Milyon YTL'ye düşürdüklerini ve bu borcun 70 yılda ödeneceğini belirten Başkan Başer, "Hiçbir zaman borç edebiyatı yaparak hizmetlerimizi aksatmadık. Hizmetlerimiz katlanarak büyüyor" dedi.

Yozgat'ın yıllardır beklediği asfalt tesislerinin önümüzdeki aydan itibaren hizmet vereceğini ifade eden Başer, "Asfalt tesisinin kaba inşaatı tamamlandı, bugün itibariyle de montajı başlıyor. Temmuz ayından itibaren şehrimizde sıcak asfalt dönemi başlamış olacak. Tesisimiz saatte 100 ton günlük yaklaşık olarak 2 bin 400 ton üretim yapabilecek. Bu üretimle kısa sürede şehrimizin asfalt işlerini tamamlayacağız. Bunun dışında tesisimizde üretilen asfalttan isteyen belediyelere, köy hizmetlerine ve karayollarına da verebileceğiz. Bu ayrıca belediyemize ek bir getiri sağlamış olacak. Bu yıl planladığımız 30 km yolumuzu asfalt yapacağız. İnşallah 2009 Yılı içerisinde hiçbir vatandaşımızın ayağı çamura değmeyecek. Tesisimizin Yozgat'ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

 

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 13:50:26
Güncelleme :3 Haziran 2008 Salı 13:58:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?