6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Asfaltsız yol kalmayacak

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, 2009 yılı içinde altyapısı tamamlanan cadde ve sokakları asfaltlayacaklarını söyledi.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, geçen yıl başlattıkları asfaltlama çalışmalarının bu yıl da devam edeceğini belirterek, "Belediye olarak önceliğimizi altyapıya veriyoruz. Bu nedenle altyapısı tamam olmayan yerlerin üst yapısını yapmıyoruz. Bu yıl doğalgaz, su ve kanalizasyon gibi altyapısı tamamlanmış cadde ve sokaklarımızı asfaltlayacağız. 2009 yılı için yine 30 kilometre yolumuzu asfalt programına aldık. Mevsimin elverişli hale gelmesiyle birlikte çalışmalarımız başlayacak" dedi.

2009 yılını yoğun bir çalışma ile geçireceklerini ifade eden Başkan Başer, "Rutin belediyecilik hizmetlerimizin dışında, Çapanoğlu Camii çevresi için hazırladığımız projenin anıtlar kurulundan çıkmasını bekliyoruz. Proje çıktığında cami çevresinde, cami mimarisine uygun düzenleme yapacağız. Yine Nohutlu Tepesi'ne şehir seyir tepesi yapacağız. Otopark konusunda çalışmamız olacak" diye konuştu.

Şehrin sürekli gelişip büyüdüğünü ifade eden Başkan Başer, "İlimizde 720 toplu konutun yapılıp tamamlanmasında sonra şimdi de 666 dairelik toplu konut çalışmaları başladı. Bu ayın içerisinde de TOKİ şartları belirledikten sonra kayıtlar başlayacak. Konutlar 85, 114 ve 136 metrekare şeklinde yapılmaktadır. Ayrıca cezaevi tarafından yapılmak üzere 48 metrekarelik 500 konut müracaatımız oldu. İnşallah kısa süre içerisinde de bu konutlarımız başlamış olacak" şeklinde konuştu.

Bu yıl yağışların bol olmasından dolayı su sıkıntısı çekilmeyeceğini de söyleyen Başkan Başer, "Su sıkıntımız yok, ancak su sıkıntısı yok diye vatandaşlarımız suyu israf etmesinler. Her zaman suya ihtiyacımız var. Özellikle vatandaşlarımızdan evlerinde halı, kilim ve araç yıkayarak suları boşa akıtmamalarını istiyoruz. Şehrimizin su ihtiyacını karşılayacak olan Musabeyli Barajı bin 400 günlük süre ile ihale edildi, çalışmalar sürüyor. Şuan Musabeyli Barajı ile ilgili olarak şehrin içme suyu ile alakalı proje çalışmaları sürüyor" dedi.

Yozgat'ı 2023 gelişim vizyonuna uygun bir şehir yapmayı hedeflediklerini ifade eden Başer, "Yozgat'ı yollarıyla, parklarıyla, spor kompleksleriyle modern bir şehir yapacağız. Biz her mahalleye uygun yerler bulunduğu takdirde bilgi evleri, muhtar odaları, basketbol, voleybol sahaları yapmayı planlıyoruz. Bu çalışmalarımızda bu yıl içerisinde başlayacak" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:55:33
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:57:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kaan IP: 88.227.109.xxx Tarih : 8.05.2009 22:40:17

doğru asfaltsız yol kalmaz ama iki gün sonra yağmur yağar asfalt kavlar veya yer altından bişiler yapacak olurlar kazıp  öylece bırakırlar bıktım artık arabaya alt takım bakımı va amortisör almaktan