5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Aşıya gelen çocuğu Vali tuttu

Türkiye genelinde başlatılan "Kızamık Aşı Günleri" kampanyası Yozgat’ta düzenlenen törenle start aldı. Cumhuriyet Meydanı’nda başlatılan kampanyada, yoldan geçen çocuklar aşılandı.

Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen aşı kampanyası törenine, Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Albay Savaş Gevrekçi, Vali Yardımcısı İzzettin Sevgili, Emniyet Müdürü Cumhur Kuluy, İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, kampanyada görev alan sağlık personeli ve vatandaşlar katıldı.

Yozgat Valisi Gökhan Sözer, "25 Nisan-20 Mayıs tarihleri arasında tüm Türkiye’de kızamık aşı günleri ilan edilmiştir. Bu maksatla tüm bebeklerin ve okul öncesi çocukların ve okula gitmeyen 6-14 yaş grubu çocukların aşısı yapılacaktır. Bundan maksat aşılama yoluyla önleyici tedbirler yoluyla önlenebilir tüm hastalıkların ortadan kaldırılmasıdır. Kızamık hastalığı da halen kökü kazınmamış bir hastalıktır. O nedenle Türkiye genelinde bu tür kampanyalar çeşitli vesilelerle yapılmaktadır. İlimizde de 67 bin 417çocuk aşılanacak. Sağlıklı bir toplum, sağlıklı bir nesil amacımızda gerçekleşmiş olacak" diye konuştu.

İl Sağlık Müdürü Ertuğrul Ünkoç, il genelinde 100 ekip halinde 600 sağlık personelinin aşı kampanyasına katıldığını belirterek, "9-11 aylık bebekler, 1-5 okul öncesi çocuklar, ilköğretim 1. sınıf öğrencileri ile okula gitmeyen 6-14 yaş arası tüm çocuklar aşılanacak. Hedefimiz 67 bin 417 çocuğumuzu aşılamaktır. Gezici ekiplerimiz evlerde aşılama çalışması yaparken, isteyen velilerimizde sağlık ocaklarına giderek çocuklarına kızamık aşısı yaptırabileceklerdir. Bu kampanyada çocukların daha önceden kızamık aşısı olup olmadığına bakılmayacaktır" dedi.

Daha sonra meydandan geçen çocuklar sağlık personeli tarafından toplanarak aşılandı. İlk aşı yapılan çocuğu Yozgat Valisi Gökhan Sözer tutarken, aşılanan çocuklara çikolata verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2005 Pazartesi 14:37:55
Güncelleme :26 Nisan 2005 Salı 13:33:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?