8
Mayıs
2024
Çarşamba
YOZGAT

Aşk engel tanımıyor

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde 5 yaşında geçirdiği trafik kazası sonucunda koltuk değnekleri ile yaşamak zorunda kalan 30 yaşındaki Burak Kayhan, hayata küsmek yerine 4 elle sarılıp, Eczacılık Fakültesinden mezun oldu, sevdiği kızla evlenip mutlu bir yuva kurdu.

Sorgun'da eczacılık yapan Burak Kayhan, yaşam öyküsünü anlatırken, “5 yaşında geçirdiğim trafik kazası sonrasında ailemin de desteği ile eğitimime devam ettim, bugün de sevdiğim kızla hayatımızı birleştirerek, yeni bir hayata başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

İki ayağının da sakat olması nedeniyle koltuk değnekleri ile hareket edebilen Burak Kayhan, Ankara Üniversitesi Eczacılık Fakültesinden 2003 yılında mezun olduktan sonra Sorgun'da Cumhuriyet caddesinde eczanesini açtığını belirtti. Kayhan, “bundan 9 ay önce Tokat'ta yaşayan Gülseren Avcı ile bir arkadaşım aracılığı ile tanıştım. Birbirimizi tanıdık, sevdik. 2 ay önce evlenmeye karar verip, ailelerimize kararımızı ilettik” diye konuştu.

“KIZIN AİLESİ RIZA GÖSTERMEDİ”

Kayhan, iki ailenin bir araya geldiğini, ancak sevdiği kızın ailesinin evlenmelerine rıza göstermediğini belirtti. Kayhan, “Gülseren'in ailesi bu evliliğin yürüyemeyeceğini, kızlarının da geçici bir hevesle bu evliliği istediğini belirtip, evliliğimize karşı çıktı. Biz kararımızda ısrar ettik. Koltuk değneklerinin yaşamıma engel olmadığını anlatmaya çalıştım ama yine de razı olmadılar” diye konuştu.

Gülseren Avcı (Kayhan) da, ailesini evliliğe onay vermesi konusunda zorladığını belirtti. Gülseren, “Burak'ı çok seviyorum, o da beni çok seviyor. Bunu biliyorum ve hissediyorum. Aileme ikna edebilmek için her yolu denedim, sonunda onlar da rıza gösterdi” dedi.

Tokat ve Sorgun'da yapılan düğün törenleri ile hayatlarını engelleri aşarak birleştiren Burak ve Gülseren Kayhan çifti, yaptıkları mücadeleyle “engelleri sevginin, aşkın eritip, ortadan kaldırdığını kanıtladıklarını” belirterek, “bu mücadelenin” başkalarına da örnek olmasını istediklerini kaydetti.

Burak ve Gülseren Kayhan çifti, şimdi hem evde hem de iş yerinde birbirlerine destek olup, yaşamlarını daha da kolaylaştırmanın mutluluğunu yaşıyor.

...
Yayın Tarihi : 25 Nisan 2008 Cuma 09:35:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?