6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Asker elbisesini mahkumlar dikiyor

ASKER ELBİSESİNİ  MAHKUMLAR DİKİYOR

Hava Kuvvetleri Komutanlığının elbiseleri Yozgat Kapalı ve Acık Cezaevinde kalan mahkumlar tarafından dikiliyor.

Yozgat Ceza İnfaz Kurumunda yürütülen eğitim ve çalışma faaliyetlerinin tanıtımı ve başarılı olan kursiyerlere sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Yozgat Kapalı Ceza Evinde düzenlenen tören Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkan Vekili Enver Çakıroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Törende önce ceza evinde üretilen tekstil ürünleri ve mahkumlar tarafından yapılan yağlı boya resim sergisi gezildi. Daha sonra mahkumlar tarafından hazırlanan "Otogar" isimli tiyatro oyunu oynandı. Arkadaşları tarafından hazırlanan tiyatro oyununu mahkumlarda izlerken, bazı kadın mahkumlar kendilerini kamera ve fotoğraflardan gizlemeye çalıştı. Tiyatro sonrası ceza evinde açılan okuma yazma kurslarında başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi. Sertifika töreni sonrası bir açıklama yapan Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk, Ceza evinde kıt imkanlarla tüm mahkumlara çeşitli dallarda kurslar düzenlediklerini belirterek, "Burada bulunan tutuklu ve hükümlülere hem boş zamanlarını değerlendirmeleri hem de bir meslek edinmelerini sağlamak için kurslar düzenliyoruz" dedi.

Sertifika töreninden sonra ceza evinde bulunan tekstil atölyesi gezildi. Tekstil Atölyesi hakkında bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Ertürk, Tekstil atölyesinde 90 hükümlü ve tutuklunun çalıştığını belirterek, "Burada Hava Kuvvetleri Komutanlığına 10 bin adet eğitim elbisesi dikilmektedir. Daha yine 25 bin adet parka üretim yapılmıştır. Deniz Kuvvetleri Komutanlığına da 10 bin adet eğitim gömleği dikilmiştir. Atölyede çalışan tutuklu ve hükümlülerin tamamı kurstan geçirilmiştir. Bu faaliyetlerdeki amacımız hükümlü ve tutukluların, topluma geri kazandırılmaları, boş zamanlarını değerlendirmeleri ve birer meslek edinmelerini sağlamaktır. Bu atölyelerimiz kar amaçlı değil, meslek edindirmek amaçlıdır. Hükümlüler burada çalıştıkları sürece hem sigortaları yatmakta hem de yevmiye almaktadırlar. Böylece kendilerine kısmi olarak biraz gelir elde ederek ailelerine yük olmaktan kurtulmaktadırlar" şeklinde konuştu.

ASKER ELBİSESİNİ  MAHKUMLAR DİKİYOR
ASKER ELBİSESİNİ  MAHKUMLAR DİKİYOR
ASKER ELBİSESİNİ  MAHKUMLAR DİKİYOR
ASKER ELBİSESİNİ  MAHKUMLAR DİKİYOR
İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2009 Perşembe 18:56:03
Güncelleme :17 Aralık 2009 Perşembe 19:06:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?