3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Aspir hasatı yapıldı

Yozgat'ta alternatif ürün olarak yaygınlaştırılmaya çalışılan aspir bitkisinin hasadı nedeniyle tarla günü düzenlendi.

Yozgat Kaşkışla köyünde düzenlenen tarla gününe Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, tarım il müdürlüğü şube müdürleri ve çiftçiler katıldı.

Hasat öncesi bir açıklama yapan Tarım İl Müdürü Abdullah Ertuğrul, Tarım İl Müdürlüğünce yürütülmekte olan alternatif ürün yetiştiriciliği projesi kapsamında Yozgat genelinde bu yıl 7 ilçede toplam 819 dekar alanda aspir ekimi gerçekleştirildiğini belirterek, "Bugün bunlardan Merkez Kaşkışla Köyünde İkamet eden Çiftçilerimizden Kemal Sansar'a ait 17 dekar alana ekimi yapılan aspir bitkisinin hasadını yapıyoruz" dedi Aspir bitkisi kanola gibi yağlı tohum bitkilerinden olduğunu ve biodiesel üretiminde kullanılabildiğine değinen Ertuğrul, "Ayrıca küspesinden de hayvan yemi olarak istifade edilebilmektedir. Aspir, kıraç alanda yetişmeye oldukça elverişli bir bitkidir. Aspir ve Kanola bitkilerini küresel ısınmaya bağlı kuraklığın karşısında en önemli alternatif ürünlerden biridir. Bu nedenler bu bitkileri ilimizde yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. İsteğimiz çiftçilerimize ek bir gelir kapısı oluşturmasıdır. Aspir ve Kanola ekimi için il müdürlüğümüz çiftçilerimize her türlü teknik desteği vermeye hazırdır" dedi.

Hasat sonrası dekar başına 212 kilogram verim elde edilirken, tarla sahibi çiftçi Kemal Sansar, ilk defa ektiği aspirin veriminden gayet memnun olduğunu belirterek bütün çiftçilere aspir ekmelerini tavsiye etti.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ağustos 2007 Perşembe 18:36:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?