5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

At arabacılarına bir dokun bin ah işit

Yozgat’ta at arabacılığı yaparak geçimini sağlayan esnaflar, at arabalarıyla şehir içerisinde trafiğe çıkışlarının yasaklanmasına tepki gösterdiler.

At arabacılar, "Ekmeğimizi elimizden alan belediye bizi öldürsün, çocuklarımızı da yuvaya versin" dediler.

İl Trafik Komisyon Toplantısında, şehir içerisinde görüntü ve çevre kirliliğine neden olması dolayısıyla at arabalarının trafiğe çıkmasının yasaklanmasına tepki gösteren at arabacılar, geçimlerini bu işten sağladıklarını belirterek, "Bu iş elimizden alınırsa bin ne iş yapacağız evimize, çoluk çocuğumuza ekmek götüremeyecekmiyiz" şeklinde konuştular.

Kendilerine iş verilmesine karşılık bu işi bırakacaklarını belirten esnaflar, "Belediye başkanımız bize önce ’sizin birkaçınıza iş, bir kaçınıza da motorlu araç vereceğim’ demişti. Ama şimdi ne araç veriyor ne de iş veriyor. Bize gidin inşaatlarda çalışın diyorlar. Belediye Zabıta memurları, at arabasıyla nakliye yaparsanız ceza keseceğiz diye bizi tehdit ediyorlar. Belediye başkanımız verdiği sözleri tutmuyor. Bize iş vermeyeceklerse ötenazi yapıp çocuklarımızı da yuvaya versinler" dediler.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ise, at arabacı esnaflarını, asgari ücretle işe alacaklarını belirterek, "Yasa gereği at arabalarının şehir içerisinde bulunması yasaklanmıştır. Bizde bu işle iştigal eden esnaflarımızı mağdur etmemek için, belediyemizin de payı olduğu temizlik şirketi, park ve bahçeler gibi birimlerimizde asgari ücretle işe başlatacağız. Sıkıntı bu insanlarımızdan gelmediği müddetçe sigortalı olarak istihdam edileceklerdir. Belediyemiz tarafından hiçbir sıkıntı yoktur" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2005 Cuma 23:41:47
Güncelleme :26 Mart 2005 Cumartesi 18:04:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?