26
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Atanan öğretmenler görevde

Milli Eğitim Bakanlığı'nın tarafından 30 ile yapılan 17 bin kadrolu öğretmen ataması kapsamında Yozgat'a atanan 500 öğretmen görevine başladı.

Eğitim öğretimin ikinci yarısının başlamasıyla birlikte görevlerine başlamak üzere Yozgat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir anda gelen öğretmenler, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün koridorlarını doldurdu.

Öğretmenler, görevlerine başlayabilmek için Milli Eğitim Müdürlüğü'nden gerekli evrakları teslim etmek için uzun süre beklemek zorunda kaldı. Görevlerine başlama heyecanı yaşayan öğretmenler, öğretmen olabilmek için bir çocuğunun uzun bir süre beklediklerini belirterek, bir iki saat burada beklemeye razı olduklarını söyledi. Atamalarının yapılmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını belirten öğretmenler, yaşadıkları sevinç ve heyecanı atanamayan öğretmenlerin de atanarak yaşamasını istedi.

Yozgat Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş, Yozgat'a 500 kadrolu öğretmen atamasının yapıldığını ve atanan öğretmenlerin görev yerlerine gitmeleri için İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerekli prosedürleri yerine getirdiklerini belirterek, "İlimizde birinci dönem 500 ücretli öğretmenimiz görev yapmaktaydı, bizlerde ücretli öğretmenlerin yerine kadrolu öğretmen atanması talebinde bulundu ve öğretmenlerimiz atandı. Daha önce 4 bin 800 olan kadrolu öğretmen sayımız 5 bin 300'e çıktı. Şu anda öğretmen açığımız bulunmamaktadır. Ancak herhangi bir hastalıktan veya doğum izinlerinden dolayı oluşabilecek öğretmen açığında ise yine ücretli öğretmenlerle bu açığı kapatacağız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2012 Salı 13:06:32
Güncelleme :7 Şubat 2012 Salı 13:13:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?