6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Ata'nın Yozgat'a gelişinin 85. yılı

ATATÜRK'ÜN YOZGAT'A GELİŞİNİN 85. YILDÖNÜMÜ

Mustafa Kemal Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 85. yıldönümü düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 85. yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törene, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. 20 kişilik öğrenci grubu tarafından Türk bayrağı, Vali Amir Çiçek'e teslim edildi. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, "Mustafa Kemal Atatürk'ün, daha cumhuriyetin birinci yılı dolmadan Afyon'dan başlayıp Karadeniz üzerinden Kars'a uzanan seyahatinde son olarak 15 Ekim 1924 tarihinde gelerek bizleri şereflendirmişlerdir" dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek ise, cumhuriyetin ilanının hemen ertesinde Anadolu vilayetleri gezisine çıkan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, 85 yıl önce bugün Yozgat'a teşrif ettiğini hatırlatarak, "Düşman tarafından işgal edilmemiş olan şehrimizin kurtuluş günü yoktur ama, büyük önderin ziyareti ile kutladığımız onur günümüz vardır. Bugünü bütün Yozgatlılar olarak büyük bir coşku ve mutluluk içerisinde kutluyoruz" diye konuştu.

Tören, halk oyunları ve Sorgun Belediyesi Mehter Takımı'nın gösterilerinin ardından sona erdi.

ATATÜRK'ÜN YOZGAT'A GELİŞİNİN 85. YILDÖNÜMÜ
ATATÜRK'ÜN YOZGAT'A GELİŞİNİN 85. YILDÖNÜMÜ
İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:28:04
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 15:09:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?