5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Atık su tesisi açıldı

Temeli 1991 yılında atılan ve 15.5 trilyon'a mal edilen Yozgat Atık Su Arıtma Tesisi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.
 
Atık su arıtma tesisinde düzenlenen törene, Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, Yozgat Valisi Gökhan Sözer, İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AKP Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, İlyas Arslan, Mehmet Çiçek, Yaşar Öztürk, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, borç yükü altında bir belediye devraldıklarını belirterek, "13 trilyon bütçe, 120 trilyon borç, işçi ve memuruna maaş, esnafına para ödeyemeyen, bazı mahallerimizin suyu akmayan, aylığı 4 milyon lira bedelle belediye dükkanlarında kirada oturanlar, mezarlıkları düzensiz, kanalizasyonu mahalle aralarına akan, toplu konutu olmayan, doğalgazı ve alt geçidi bulunmayan, çocuklarımızın oynayacağı parkları bulunmayan, vidanjörü bile çevre ilçelerden isteyen, 20 yıl önce yapılarak metruk hale gelen Abide iş hanından, makam aracına kadar hacizli bir belediye devir aldık" dedi. 

Bu borç yükünü hiçbir zaman mazeret kabul etmeden Yozgat'ı modern bir şehir haline getirmek için büyük çaba sarf ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Başer, "15 yıl önce 1991 yılında başlayan bugünkü değerleri ile yaklaşık 16 trilyon harcanan, sık sık müteahhit değiştiren, takılan makineleri çürümüş bu arıtma tesisini belediyemiz, ihale ederek 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlayarak hizmete açıyor. Tesisimize büyük katkılarınızdan dolayı başta zatı alinize ve Çevre Orman Bakanlığı yetkililerine Yozgatlılar adına teşekkür ve şükranlarımızı sunuyoruz. Bu tesisimizin açılmasıyla milli servetin heder olmaktan, kirli suların aktığı dere kenarında kalan köy ve yerleşim yerlerinde sebze ve meyve yetiştiricilerinin, mağdur olmaktan kurtulmuştur. Tesisimizin ilimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.
Daha sonra bir konuşma yapan AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat'ın AKP hükümeti ile birlikte birçok hizmete kavuştuğunu, yarım kalmış onlarca temelin bu şekilde tamamlandığını ve hizmete girdiğini söyledi. 

Yozgat Valisi Gökhan Sözer de yaptığı konuşmada, çevre bilincinin çok önemli olduğunu belirterek, "Yozgat doğudan batıya 240 km mesafede 14 bin kilometre kare yüz ölçüme sahip bir ildir. Son 3-4 yıl içerisinde 14 bin hektar alanı ağaçlandırdır. Hedefimiz önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 50 bin hektara ulaştırmaktır. Bu gün açılışını yaptığımız bu tesis, derelerin kurutuluşunu ve buraların tekrar yeşermesini sağlayacaktır" dedi. 

Daha sonra konuşan Bakan Pepe, bu yıl 350 bin hektar ağaçlandırma yapılacağını belirterek, "Önümüzdeki yıl 400, sonraki yıl ise 500 bin hektarı ağaçlandıracağız. Böylece 4 yıl içerisinde Trakya büyüklüğünde bir yeri ağaçlandırmış olacağız. Burada aslan payını alan illerden birisi de Yozgat olacaktır. Yozgat'ta 50 bin hektarın ağaçlandırılacak olması mütevazı bir rakamdır. Büyük bir organizasyon gerçekleştirilirse, bu rakam rahatlıkla gerçekleştirilebilir" şeklinde konuştu. Daha sonra Bakan Pepe atık su arıtma tesisini çalıştırarak hizmete açtı. 

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2006 Salı 10:34:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
www.yozgatspor.net IP: 88.224.205.xxx Tarih : 17.06.2006 12:33:02
Başkanım yatırımları buyutmenın vaktı geldi bunlarla yetınmemelıyız AB teşviklerinden yararlanmalıyız tanıtım yapmalıyız diğer illerdeki gurbette ki Yozgatlıları buyuk kampanyalarla ıle yatırıma destege cagırmalıyız organıze olmalıyız planlı ıyı bır ekıp kurmalıyız ve bu ekıbı tum ülkede ki Yozgatlı işadamlarını bulacak sekılde organıze etmelıyız Yozgatlılar dwerneklerı ve federasyonlarıyla ırtıbata gecmelı komplıke bır program uygulamalıyız.Yetr ki siz ilk aadımı atın emınım gerısı gelecektır.