30
Nisan
2024
Salı
YOZGAT

Av komisyonu toplandı

YOZGAT MERKEZ AV KOMİSYONU TOPLANDI

Yozgat Merkez Av Komisyonu,Vali Necati Şentürk başkanlığında toplandı.

Yozgat Çamlığı Milli Parkı’nda bulunan köşkte yapılan toplantıya Vali Necati Şentük'ün yanı sıra ilgili daire müdürleri ve komisyon üyeleri ile ilçe Avcılar ve Atıcılar Dernekleri’nin başkanları katıldı.

Önceliğin doğal dengeyi korumak ve hayvan popülasyonunun sağlıklı bir şekilde devam ettirilmesi olduğuna dikkat çekilen toplantıda, komisyon üyelerinin ortak görüşleriyle Yozgat'ta 2011-2012 av sezonunda avlanmasına izin verilen hayvanları ve avlanma süreleri ile koruma altına alınacak av hayvanları belirlendi. İl genelinde tilki avının yine yasaklanması karanının alındığı toplantıda, 10 yıldır avlanması yasak olan çil keklik avının popülasyonunun bir hayli artmasından dolayı 2 tane ile sınırlı olmak üzere serbest bırakılmasına karar verildi.

Avcıların alınan kararlara uymaları konusunda uyarılarda bulunan Vali Necati Şentürk, avlanmanın yasak olduğu bölgelerde av yapılmaması, avlanmasına izin verilmeyen hayvanların da avlanmaması konusuna titizlikle uyulmasını istedi. Kaçak av yapanları da uyaran Şentürk, yakalanmaları durumunda gerekli cezai işlemlerin eksiksiz uygulanacağını belirterek, "Kaçak ve bilinçsiz av doğal dengenin en büyük düşmanlarından birisidir" dedi.

Komisyon, birinci grup avlanabilen kuşlardan bıldırcın ve üveyik avının 13 Ağustos 2011 tarihinde başlayıp 22 Ocak 2012 tarihinde sona ermesine, ikinci grup avlanabilen kuşlardan kum kekliği, kınalı keklik ve kaya kekliği avının da 15 Eylül 2011 günü başlayıp 22 ocak 2012 tarihinde sona ermesini karara bağladı.

YOZGAT MERKEZ AV KOMİSYONU TOPLANDI
İHA
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2011 Çarşamba 18:46:05
Güncelleme :10 Şubat 2011 Perşembe 16:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?