6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Avcılık belgesi için ter döktüler

Yozgat'ta avcılık kursuna katılan avcılar, kurs sonunda sertifika almak için ter döktü.

Sertifikasız avcılık yapmanın yasaklanmasından sonra avcılar, avlanma belgesi alabilmek için açılan kurslara büyük ilgi gösteriyor. Yozgat Özel Alpin Bilgisayar ve İngilizce Kursu bünyesinde açılan avcılık kursuna katılan 27 avcı bugün sınava girdi.

Sınavda başarılı olan avcılara ileriki günlerde sertifikalarının verileceğini ifade eden Özel Alpin Bilgisayar ve İngilizce Kursu yetkilisi Adem Yüksel, daha önce halk eğitim merkezi ile çevre ve orman müdürlükleri bünyesinde açılmakta olan kursların, kanunlarda yapılan değişikliklerle özel işletmelere verildiğini söyledi.

Yüksel, "3 yıldır sürekli avcılık kursu düzenliyoruz. Avcılık kursuna yoğun ilgi olduğu için iki ayda bir kurs açıp sınav yapıyoruz. Amacımız avcıların daha bilinçli hale gelmeleri ve av kurallarını daha iyi öğrenmeleridir. Bu kursların faydalı olacağına inanıyoruz. Bilindiği gibi av sertifikası olmayanların avcılık yapmaları kesinlikle yasaklanmıştır. Sertifikası olmayan avcıların güvenlik güçlerince yakalanması durumunda büyük para cezaları verilmektedir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2009 Çarşamba 10:31:14
Güncelleme :17 Haziran 2009 Çarşamba 10:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?