5
Mayıs
2024
Pazar
YOZGAT

Avrupa Aşı Haftası başladı

YOZGAT'TA 5. AVRUPA AŞI HAFTASI BAŞLADI

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2005 yılında başlatılan Avrupa Aşı Haftası'nın 5'incisi Yozgat'ta start aldı.

Yozgat 3 Nolu Sağlık Ocağında başlatılan 5. Avrupa Aşı Haftasının başlatılma programına Yozgat Valisi Amir Çiçek, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık ve sağlık görevlileri katıldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Vali Çiçek, 5. Avrupa Aşı Haftası'nın 24 Nisan -1 Mayıs tarihleri arasında Yozgat'ta da uygulanacağını belirterek, "Bu hafta içerisinde aşısı noksan olan çocuklarımızın aşıları tamamlanacak. Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesinde aşı düzenlemeleri yapıyor. Bu bölgedeki çocukların sağlıklı büyümesi, ileride hastalık problemleriyle karşılamaması için çocukların aşılarının yapılması konusunda hem anne babaları, hem de sağlık görevlilerini kampanyaya davet ederek, aşıların yapılmasını sağlıyor" dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Genişletilmiş Bağışıklama Programı kapsamında boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, tüberküloz, hepatit B, çocuk felci ve buna benzer hastalıkların ve bu hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin, sakatlıklarının engellenmesinin hedeflendiğini ifade eden Vali Çiçek, tüm anne babalar, bu hafta içerisinde çocuklarının eksik aşıları varsa tüm sağlık ocaklarına giderek aşılarını yaptırmalarını istedi.

Yozgat Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, çocuklarda normal aşıların devam ettiğini belirterek, Aşı haftası ile eksik aşıların tamamlanmasının amaçlandığını söyledi.

YOZGAT'TA 5. AVRUPA AŞI HAFTASI BAŞLADI
YOZGAT'TA 5. AVRUPA AŞI HAFTASI BAŞLADI
İHA
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2010 Pazartesi 17:07:02
Güncelleme :26 Nisan 2010 Pazartesi 18:20:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?