6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Avrupalı'nın çorabı Yozgat'tan

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde 2004 yılında kurulan Eren Tekstil, ürettiği çorapların tamamını Avrupa ülkeleri ve Amerika'ya ihraç ediyor.

Eren Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı Adem Cengiz, 2004 yılı Ekim ayında Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde üretime başladıklarını belirterek, "Kuruluşumuzu tamamladığımız günlerde üretimimiz günde 25 bin çift çorap üretirken, bugün 90 bin çift çorap üretiyoruz. Yozgat'ta aylık 1 milyon 200 bin çift çorap üretiyoruz ve ürünlerin tamamını İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa gibi Avrupa ülkeleri ile bazen de Amerika'ya ihraç ediyoruz" dedi.

Üretilen çoraplarda Walt Disney'in tüm çizgi film karakterlerini kullandıklarını belirten Cengiz, "Dünyaca ünlü markalar içinde çorap üretimi yapıyoruz. Harry Potter, Slazenger gibi lisanslı ürünlerin Türkiye distribütörlüğünü aldık, bunların Türkiye'deki satış hakkı da Eren Çorap'a aittir. Özellikli çoraplarımız bulunmakta. Teknoloji sürekli gelişmekte. Biz de teknolojiye ayak uydurmaya çalışıyoruz. Kaliteye önem veriyoruz. Tüm dünyada kullanılan, özellikle organik ürünlerin ağırlıklı olduğu antibakteriyel çoraplar üretmeye başladık. Avrupalı artık klasik çoraptan daha kaliteli ve sağlıklı çorapları tercih etmektedir. Bu nedenle antibakteriyel çorap üretiyoruz" diye konuştu.

Fabrikada kapasite artırımına gittiklerine değinen Cengiz, "Şu an 140 kişi istihdam ediyoruz. Eren Çorap'ın asıl hedefi aylık 2,5-3 milyon çift çorap üretmektir; 300-350 kişi çalışanı ile Yozgat ekonomisine katkı sağlamaktır. Eren Çorap olarak Yozgat ekonomisine yıllık 3-4 milyon TL ekonomik katkımız olmaktadır. Kapasite artırımı ile bunu 7-8 milyon TL'ye çıkarmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2009 Cuma 19:26:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?