3
Mayıs
2024
Cuma
YOZGAT

Aydıncık'a 1500 kişilik cami

Yozgat'ın Aydıncık İlçe Belediye Başkanı Ahmet Demirel, Belediye olarak ilçe halkının ihtiyacına cevap verebilecek şekilde inşaatına başlanılan bin 500 kişilik caminin 2008 yılı içerisinde hizmete açılacağını söyledi.

Aydıncık Belediye Başkanı Ahmet Demirel, belediye başkanlığına aday olduğu dönemde, ilçeye turizm, tarımsal ve manevi alanda üç eser bırakmaya söz verdiğini belirterek, "Bunlardan birincisi olan turizm alanında ilçemize Kasır Tepesi Dinlenme tesislerini tamamlayarak halkımızın hizmetine açtık. İkincisi manevi yönden ilçemizin ihtiyacına cevap verebilecek şekilde bir cami inşaatı başlattık, üçüncüsü tarımsal yönden ise sulama ve içme suyunda kullanılabilecek Asar Göleti inşaatına başladık" dedi.

İlçede Büyük Cami ismi ile anılan caminin 1969 yılında yapılmasına rağmen sıvalarının döküldüğü, duvarları çürümüş içinde ibadet yapılamaz hale geldiğinden dolayı ilçe halkının ihtiyacına cevap veremediğini belirten Başkan Demirel, "Bayındırlık il müdürlüğü yetkililerine camide inceleme yaptırdık. Teknik elemanlar, caminin içinde ibadet yapılamayacağı raporunu verdiler. Bunun üzerine halkımızın ve belediye meclis üyelerimizin desteğini alarak eski camiyi yıkarak, 11 Haziran 2007 tarihinde yeni camimizin temelini attık" dedi.

Bin 500 kişilik olarak yapılan cami inşaatının alt katı çok amaçlı kullanılabilecek şekilde Kuran Kursuna tahsis edildiğini ifade eden Demirel, "Üst kat cami olarak kullanılacak. Ayrıca Diyanet Vakfı ile ortaklaşa caminin yan tarafına 9 dükkan yapıyoruz. Ben camilerin önünde mendil serilmesine karşıyım. Bu nedenle dükkanlardan elde edilecek gelirlerle camimizin ihtiyacı karşılanacak. Camimizi inşallah 2008 yılı içerisinde hizmete açacağız. İlçemize hayırlı uğurlu olmasına diliyorum" dedi.

 

iha
Yayın Tarihi : 21 Kasım 2007 Çarşamba 10:04:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?