6
Mayıs
2024
Pazertesi
YOZGAT

Aytaç Su büyüyor

Yozgat'ın Çayırlan ilçesine kurulan Aytaç Su Tesisleri'nde damacana ve bardak şeklindeki üretimin ardından yarım litre, 1,5, 5 ve 10 litrelik sularda üretilmeye başlandı.

Çayırlan Aytaç Su Üretim Tesisleri Müdürü Hasan Murat Beşer, tesislerin 110 bin metrekare açık alan üzerinde 4 bin 550 metrekare kapalı alanda üretim yapıldığını belirterek, "Günlük 500 ton kapasiteli su üretim tesisimiz 2009 Ocak ayı itibariyle üretime başladı. Şu anda 50 personel ile 2 vardiya halinde çalışmaktayız" dedi.

Tesislerde ilk önce damacana ve bardak şeklinde üretimin yapıldığını belirten Beşer, "Şuan damacana ve bardak üretiminin yanında yarım litre, 1,5, 5 ve 10 litrelik sularda üretilmektedir. Yapılan üretimi ise yaklaşık 500 kilometre yarı çapında bir daire alanında pazarlıyoruz. Su üretiminde mesafe arttıkça maliyetlerin yükselmesinden dolayı öncelikle çevremizde pazarımızı artırıp tam kapasite çalışmak istiyoruz. Çayırlan ilçemizde yeterince su bulunmaktadır. Bu suyu en iyi şekilde değerlendirmek, tesisimizde daha fazla işçi istihdam etmek ve ilçe ekonomisine katkı sağlamak amacındayız. Yakın bir zamanda tam kapasiteye ulaşacağımıza inanıyorum" şeklinde konuştu.
 

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 19:13:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?